Tutkimuksellisuus ja TVT maasto-opetuksessa sekä Lähimetsät opetuksessa

Tutkimuksellisuus ja TVT maasto-opetuksessa

Koulutuksessa tutustutaan tutkimukselliseen työskentelyyn koulun ulkopuolella sekä tieto- ja viestintäteknologian hyödyntämiseen maasto-oppimisessa. Mobiililaitteita käytetään paikkatietoa sisältävän mittausdatan keräämiseen maastosta. Osallistujat pääsevät suunnittelemaan ja toteuttamaan pieniä tutkimuksia. Kokemuksia tutkimustehtävästä ja sen soveltamisesta pohditaan lopuksi yhdessä. Mukaan tarvitset oman mobiililaitteen.

Kouluttajina FM Anttoni Kervinen ja FM Justus Mutanen. Koulutuksen järjestää Vantaan luontokoulu yhteistyössä Helsingin yliopiston LumA-tiedekasvatuskeskuksen kanssa. Koulutus on maksuton, kahvitarjoilu.

Ajankohta: to 12.10.2017 klo 13-17

Kohderyhmä: biologian-, maantiedon- ja muut luonnontieteiden opettajat, luokanopettajat

Ilmoittautuminen: Vantaan luontokoululle toimisto (at) vantaanluontokoulu.fi tai p: 09-875 3057

- - - - -

Lähimetsät opetuksessa

Metsä tarjoaa hyviä mahdollisuuksia opetuksen monipuolistamiseen ja uuden opetussuunnitelman toteuttamiseen. Metsässä voi tehdä havaintoja niin luonnon toiminnasta kuin ihmisen historiasta ja molempien tulevaisuudesta. Opiskelemme metsässä ja Havina –verkko-opetusmateriaalin avulla.  Harjoitukset ovat toiminnallisia ja näkökulma monialainen ja antaa myös valmiuksia OPSin Metsien hyötykäyttöosioon. Sisältö sopii toteutettavaksi noin kolmasluokkalaisten ja sitä vanhempien, myös yläkouluikäisten, oppilaiden kanssa. Ota mukaan säänmukaiset ulkoiluvarusteet. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Suomen Metsäyhdistyksen kanssa.

Kouluttajina Vantaan luontokoulun opettaja Olli Viding sekä nuorisoviestinnän suunnittelija Suvi Pessala Suomen Metsäyhdistyksestä. Kurssi tukee Vantaan lähimetsävuotta 2017. Kurssi on maksuton, kahvitarjoilu.

Ajankohta: ma 2.10.2017 klo 15-18

Kohderyhmä: Ala- ja yläkoulujen opettajat