Yhteistyö Pietarin Eurooppalaisen Yliopiston kanssa jatkuu

Suomalais-venäläinen FRRESH-jatkokoulutusverkosto järjestää jo toisen kerran vuosittaisen kansainvälisen kevätseminaarinsa Pietarissa 14.-16.3.2018.

Finnish – Russian Network for Russian and Eurasian Studies in Social Science and Humanities (FRRESH) jatkaa valtakunnallista Venäjän ja Itä-Euroopan tutkijakoulutusta yhteistyössä venäläisten yliopistojen – Pietarin eurooppalainen yliopisto, Higher school of Economics ja Permin yliopisto –  sekä saksalaisen Bremenin yliopiston kanssa. Kevätseminaariin osallistuu yhteensä 34 nuorta ja etabloitunutta tutkijaa näistä yliopistoista.

Seminaari pidetään yhteistyössä Pietarin Eurooppalaisen Yliopiston kanssa. Kansainvälisen tason venäläinen huippuyliopisto on viimeaikoina joutunut vahvan hallinnollisen painostuksen alle. Vaikka yliopisto on menettänyt opetuslisenssinsä, työ laadukkaan tutkimuksen alalla jatkuu. 

–  Yhteistyö tutkimuksessa on entistä tärkeämpää nyt, kun keskusteluyhteydet muuten ovat tiukentuneet, toteaa FRRESH-verkoston koordinaattori Ira Jänis-Isokangas. Lisäksi yhteistyöstä on se kiistämätön hyöty, että verkostona voimme kutsua seminaariimme sellaisia maailmanluokan vieraita, joita yksittäisten toimijoiden on vaikea houkutella.

Kutsuttuina puhujina seminaarissa ovat

  • Jane Burbank, Collegiate Professor and Professor of History and Russian and Slavic Studies, New York University
  • Tatiana Borisova, Associate Professor, National Research University Higher School of Economics St. Petersburg
  • Ulla Pape, Researcher & university lecturer in European Studies, University of Bremen
  • Ilya Utekhin, Professor, Anthropology Department of the European University, St.Petersburg

Lisäksi seminaari kerää nuoria väitöskirjantekijöitä, post doc -tutkijoita, luennoitsijoita ja professoreja Suomesta, Venäjältä ja Saksasta keskustelemaan politiikasta, hallinnosta ja yhteiskunnasta historian ja nykypäivän valossa.