Tut­ki­musi­deois­ta uut­ta tie­toa ja lii­ke­toi­min­taa (TUTL)

Haku 1/2019 on parhaillaan käynnissä. TUTL-ideailmoitukset tulee jättää 10.12.2018 mennessä.

Helsingin yliopistossa TUTL-prosessissa auttaa Helsingin Innovaatiopalvelut Oy:n (HIS) henkilökunta. Heiltä saat apua hakuprosessin kaikissa vaiheissa.

1. Hakuohjeet ja -ajat

• Yleistä tietoa rahoitusmuodosta Business Finlandin sivuilta.
  • Hakemukset jätetään Business Finlandin asiointipalvelun kautta. Hakuaika päättyy maaliskuussa 2019. Business Finland ilmoittaa tarkan päivämäärän.

2. Lue yliopiston sisäinen ohje

• Tutkijat, jotka haluavat jättää hakemuksensa tähän rahoitusmuotoon, toimittavat TUTL-ideailmoituksen osoitteeseen heli.lahtinen@helsinki.fi 10.12.2018 mennessä. Sähköpostin otsikkokenttään tulee merkitä ”TUTL”, ja viestissä on oltava hakijan yhteystiedot.

• Tutkimusprojektin soveltuvuuden kyseiseen rahoitusmuotoon arvioi HIS. Arviointi hakemuksen soveltuvuudesta tähän rahoitusmuotoon tehdään Business Finlandin kriteerien perusteella.
  • Tutkijoille lähetetään sähköpostitse kutsu koulutukseen 7.1.2019 mennessä.
  • Hakemuksen toimittamisesta Business Finlandiin ennen määräajan päättymistä vastaa tutkija.

3. Koulutus ja tuki

• HIS järjestää projekteille neljä koulutustilaisuutta, joissa mm. harjoitellaan myyntipuheen pitämistä. Hankkeiden soveltuvuutta arvioidaan prosessin aikana ja niistä kaupallisesti lupaavimmat esitellään myyntipuheena Business Finlandin edustajille. Projekteille tarjotaan tukea projektisuunnitelman ja hakemuksen sparraamiseksi. Business Finland ja Helsingin yliopisto vahvasti suosittelevat koulutuksiin osallistumista.
  • Koulutusten päivämäärät ovat 22.1., 24.1., 29.1. ja 7.2. Myyntipuhe Business Finlandin edustajille järjestetään 13.2. (Huom. tämä päivämäärä vahvistetaan myöhemmin).
  • Kolme ensimmäistä koulutustilaisuutta järjestetään osoitteessa Kaisa-talo, Fabianinkatu 30, huone 7062, seitsemäs kerros. Muina päivinä (7.2. ja 13.2.) koulutus järjestetään HIS:in toimitiloissa, Vuorikatu 7, 4.kerros. Tällöin kukin hanke osallistuu vain oman myyntipuheensa osalta; näiden päivien aikataulu tarkentuu koulutuksen aikana.

Lue lisää aiheesta: Korkeakoulu- & tiedepolitiikka