Haku 1/2018 on parhaillaan käynnissä. TUTL-ideailmoitukset tulee jättää 4.12.2017 mennessä.

Helsingin yliopistossa TUTL-prosessissa auttaa Helsingin Innovaatiopalvelut Oy:n henkilökunta. Heiltä saat apua hakuprosessin kaikissa vaiheissa.

1. Hakuohjeet ja -ajat

• Yleistä tietoa rahoitusmuodosta Tekesin sivuilta.
  • Hakemukset jätetään Tekesin asiointipalvelun kautta. Hakuaika päättyy maaliskuussa 2018. Tekes ilmoittaa tarkan päivämäärän.

2. Lue yliopiston sisäinen ohje

• Tutkijat, jotka haluavat jättää hakemuksensa tähän rahoitusmuotoon, toimittavat TUTL-ideailmoituksen osoitteeseen sara.kangaspeska@helsinki.fi 4.12.2017 mennessä. Sähköpostin otsikkokenttään tulee merkitä ”TUTL”, ja viestissä on oltava hakijan yhteystiedot.
  • Tutkimusprojektin soveltuvuuden kyseiseen rahoitusmuotoon arvioi Helsingin Innovaatiopalvelut (HIS). Arviointi hakemuksen soveltuvuudesta tähän rahoitusmuotoon tehdään Tekesin kriteerien perusteella.
  • Tutkijoille lähetetään sähköpostitse kutsu koulutukseen 20.12.2017 mennessä.
  • Hakemuksen toimittamisesta Tekesiin ennen määräajan päättymistä vastaa tutkija.

3. Koulutus ja tuki

• HIS järjestää projekteille neljä koulutustilaisuutta, joissa mm. harjoitellaan myyntipuheen pitämistä. Hankkeiden soveltuvuutta arvioidaan prosessin aikana ja niistä kaupallisesti lupaavimmat esitellään myyntipuheena Tekesin edustajille. Projekteille tarjotaan tukea projektisuunnitelman ja hakemuksen sparraamiseksi. Tekes ja Helsingin yliopisto vahvasti suosittelevat koulutuksiin osallistumista.
  • Koulutusten päivämäärät ovat 23.1., 25.1., 30.1. ja 6.2. Myyntipuhe Tekesin edustajille järjestetään 14.2.
  • Kolme ensimmäistä koulutustilaisuutta järjestetään osoitteessa Kaisa-talo, Fabianinkatu 30, huone 7062, seitsemäs kerros, kello 12 – 16. Muina päivinä (6.2. ja 14.2.) koulutus järjestetään HIS:in toimitiloissa, Vuorikatu 7, 4.kerros. Tällöin kukin hanke osallistuu vain oman myyntipuheensa osalta; näiden päivien aikataulu tarkentuu koulutuksen aikana.
TUTL NABC jpg