Tuomas Forsberg valittu Helsingin yliopiston tutkijakollegiumin uudeksi johtajaksi

Kansainvälisen politiikan professori aloittaa tehtävässään 15.8.2018.

Helsingin yliopiston tutkijakollegiumin uudeksi johtajaksi viisivuotiskaudelle on valittu kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg Tampereen yliopistosta.

Forsbergin tutkimusaloja ovat kansainvälisen politiikan ja ulkopolitiikan teoria, rauhan- ja konfliktintutkimus, menneisyydenhallinta, Euroopan turvallisuus, EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikka, Saksan ulkopolitiikka, Suomen ulkopolitiikka, pohjoismainen yhteistyö ja Venäjä.

Forsbergin luottamustehtäviin kuuluvat muun muassa Ulkopoliittisen instituutin neuvottelukunnan jäsenyys, Kansainvälisten suhteiden tutkimuksen seuran johtokunnan jäsenyys sekä Nordic International Studies Associationin hallituksen jäsenyys. Forsberg toimii myös Ulkopolitiikan tutkimuksen säätiön varapuheenjohtajana.

Hän on toiminut Suomen Akatemian tutkimuksen huippuyksikön Choices of Russian Modernisation -varajohtajana ja Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutin johtokunnan jäsenenä.

Tuomas Forsbergin julkaisut Helsingin yliopiston TUHAT-tutkimustietokannassa

Lisätietoja: valitsijapaneelin puheenjohtaja, vararehtori Jouko Väänänen, jouko.vaananen@helsinki.fi, 02941 22216

Lue lisää aiheesta: Korkeakoulu- & tiedepolitiikka