Tieteellinen tieto lisää ymmärrystä uskontojen roolista konflikteissa ja niiden ratkaisemisessa, Tapani Ruokanen sanoo.

— Yliopisto on tunnustukseton, objektiivinen ja tieteellinen paikka, jossa pyritään faktojen pohjalta löytämään asioiden oikea laita, Suomen Kuvalehden pitkäaikaisin päätoimittaja, pappi ja HY:n alumni Tapani Ruokanen luonnehtii.

— Siksi yliopisto on juuri oikea taho pohtimaan, millä tavoin uskonto vaikuttaa kulttuuriin ja yhteiskuntaan.

Islamista puhutaan nykyään paljon, sillä moni terroristi väittää omaavansa uskonnollisen motivaation.

— Rakentavaa keskustelua on tästä vaikea jatkaa, ellei meillä ole kunnollista tietoa ja välineitä analysoida ja ymmärtää islamia.

Helsingin yliopisto on perustamassa uutta monitieteistä tutkimusyksikköä, jonka tavoitteena on lisätä tietoa uskontojen roolista konflikteissa ja niiden ratkaisussa. Tutkimuksen toivotaan auttavan poliitikkoja, uskonnollisia johtajia ja kansainvälisiä rauhansovittelijoitamme estämään konflikteja kärjistymästä.

— Suomella on hyvä maine rauhantyössä. Tämän hankkeen edistäminen on loistava mahdollisuus  entisestään vahvistaa Suomen asemaa konfliktien ratkaisijana.

Lahjoittamalla tieteelle rakennat Suomen tulevaisuutta.

Lue lisää aiheesta: Korkeakoulu- & tiedepolitiikka