Sivistys on perustamme

Koulutuksen ja tutkimuksen resurssien pitää kasvaa Suomessa heti kun mahdollista, ministeri ja taloustieteilijä Kai Mykkänen sanoo.

Kehitys- ja ulkomaankauppaministeri Kai Mykkänen on Helsingin yliopiston alumni. Hän valmistui taloustieteen maisteriksi vuonna 2006.

— Olen ylpeä taustastani maailman parhaisiin kuuluvassa yliopistossa. Valtiotieteellisessä tiedekunnassa tapasin hyvin eri tavoin tiedostavia opiskelijoita, mikä toi maailmankuvaani pysyvästi monipuolisuutta, Kai Mykkänen kiittää.

Kansantaloustieteen laitoksella pidettiin hyvää huolta tieteenalan teoreettisesta ja matemaattisesta perustasta, Mykkänen muistelee.

— Opin siellä peruslogiikkaa ja kyseenalaistamaan kaikkea höttöistä tietoa. Uskon, että tämä tausta näkyy edelleen tavassani analysoida asioita.

Tieteellä, koulutuksella ja sivistyksellä on valtavasti myönteisiä vaikutuksia yhteiskuntaan.

— Taloustieteilijän silmälaseillakin katsottuna tieteeseen kannattaa aina satsata. Yhden ryhmän oppiminen säteilee ympärilleen yllättävillä ja ennakoimattomilla tavoilla, ministeri miettii.

Mykkänen pitää tiedettä ratkaisevana tekijänä Suomen nousussa köyhästä takapajulasta yhdeksi kehityksen, tasa-arvon ja sivistyksen kärkimaista.

— Tieteellinen osaaminen on kansantaloudellinen valttimme. Tällä hetkellä se näkyy vaikkapa energiatekniikassa ja lääketieteessä, joiden vienti on jo noussut menestystarinaksi.

Lahjoittamalla tieteelle rakennat Suomen tulevaisuutta.

Lue lisää aiheesta: Korkeakoulu- & tiedepolitiikka