Ilman tukea yliopisto voi kaatua

Yliopisto-opetusta on rakennettu tietoisesti vuosia. Kansanedustaja Eva Biaudet on huolissaan, että nyt on tuudittauduttu harhaluuloon sen pysyvyydestä.

– Tutkimus ei pysy pystyssä itsestään. Se tarvitsee voimavaroja, joista huolehtiminen on ensisijaisesti valtion tehtävä, RKP:n kansanedustaja ja yhdenvertaisuusvaltuutettu Eva Biaudet sanoo.

Hänestä yliopistojen pitää pysyä avoimina, jotta dialogi muun yhteiskunnan kanssa onnistuu. On tärkeää, että valtion ohella muu yhteiskunta tukee yliopistoja. Tietoisesti rakennettua menestystä ei saa romuttaa.

– Tutkijoiden ja eri näkökulmien kuuleminen päätöksenteossa on ollut osa menestystarinaamme. Nyt päätöksentekoa tuntuvat ensisijaisesti ajavan yritysmaailmasta tutut kiire ja talousnäkökulmat.

Biaudet kuvaa, että maailma on suuri, emmekä enää elä suljetussa lintukodossa. Monimutkaiset ongelmat vaativat monimutkaisia ratkaisuja, eikä niitä löydy yhtä näkökulmaa tuijottamalla.

– Tarvitsemme laajempaa pohdintaa ja tutkimusta siitä, miten eri asiat liittyvät toisiinsa ja juuri tätä yliopistoissa tehdään.

Lahjoittamalla tieteelle rakennat Suomen tulevaisuutta.
kansanedustaja Eva Biaudet

Lue lisää aiheesta: Korkeakoulu- & tiedepolitiikka