2.11. alkava opintojakso on monialainen kokonaisuus ilmastonmuutoksen perusteista.

– Kurssista tekee hienon se, että siinä ilmastonmuutosta lähestytään aidosti monitieteisesti ja myös taiteen keinoin. Ilmastonmuutoksella on luonnontieteellinen tausta, mutta sen vaikutukset ulottuvat kaikille yhteiskunnan aloille. Siksi monitieteisyys on tärkeä – jopa välttämätön – asia ilmastonmuutoksen opiskelussa. Ilmastonmuutos on todennäköisesti aikamme merkittävin ympäristökysymys ja siksi sen vaikutusten ymmärtäminen on olennaista kaikilla aloilla, kertoo kurssin ohjausryhmään kuulunut yliopistonlehtori, dosentti Hannele Cantell.

Kokonaisuuden kolme keskeistä teemaa ovat ilmastonmuutoksen luonnontieteelliset perusteet, hillintä sekä vaikutukset ja sopeutuminen.

Opintojaksoon kuuluu kaikille avointen verkkomateriaalien lisäksi opetusta, ryhmätapaamisia sekä projektitöitä ja lopputehtävä. Jaksoon liittyvä verkkomateriaali sisältää useita teemoja sekä monivalintatehtäviä.  Verkkomateriaali on sekä suomeksi että englanniksi. Opetuskieli on englanti, mutta tehtävät ja ryhmätyöt voi tehdä myös suomeksi.

Opintomaksu 30 euroa kattaa lähiopetuksen, ryhmätapaamiset sekä projektityöt ja lopputehtävän.

Opintojakson verkkomateriaali on kaikkien käytettävissä mooc.helsinki.fi -sivulla.

Lisätietoa opinto-ohjelmissa:

Lue lisää aiheesta: Kestävä kehitys