Huomaa uudistus: kaikki palvelut nyt yhdellä käyttäjätunnuksella.

Avoimen yliopiston verkkopalvelun omat tunnukset poistuvat 17.3.2017. Jatkossa kaikkia palveluita käytetään Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella.

• Jos opiskelet parhaillaan Avoimessa yliopistossa, käy aktivoimassa yliopiston käyttäjätunnus, mikäli et ole sitä vielä tehnyt. Tarvitset yliopiston käyttäjätunnusta jatkossa mm. tenttiin ilmoittautuessasi. Ohje käyttäjätunnuksen aktivointiin
  • Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella pääset myös Avoimen yliopiston Omat sivut -palveluun.

Ilmoittautuminen alkaa 45 päivää ennen opintojakson alkua

Ilmoittautuminen esimerkiksi 2.5. alkaviin opintoihin alkaa 18.3. klo 12.00 ja 3.8. alkaviin opintoihin 19.6. klo 12.00 Ilmoittautumisen ajankohdan löydät klikkaamalla opinto-ohjelman Ilmoittaudu-painiketta. Tiedot löytyvät myös koottuna Ilmoittautumistilanne-sivuilta.

Ilmoittautuminen tapahtuu ao. opintojakson opinto-ohjelman kautta:

• Klikkaa opinto-ohjelmassa olevaa Ilmoittaudu-painiketta.
  • Jos olet uusi opiskelija (eikä sinulla vielä ole Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta), valitse seuraavalla sivulla: Ilmoittaudu mukaan ilman tunnusta.
  • Jos sinulla jo on Helsingin yliopiston käyttäjätunnus (olet yliopiston opiskelija tai henkilökuntaa, tai sinulla on voimassa oleva opinto-oikeus Avoimeen yliopistoon), valitse seuraavalla sivulla: Ilmoittaudu mukaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella.

Opintoihin voi ilmoittautua niiden alkamiseen asti. Ilmoittautumistilanteen näet opinto-ohjelman Ilmoittaudu-painikkeen kautta.

• Opintojen hinta on 15 euroa/opintopiste. Joihinkin opintoihin saattaa sisältyä lisäksi maksullista materiaalia. Maksut maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna.
  • Ilmoittautumisen jälkeen (yleensä seuraavana päivänä) saat viestin opinto-oikeudesta sekä käyttölupiin liittyvät ohjeet. Tietoa käyttöluvista
  • Uutta: Saat opintojesi ajaksi käyttöösi helsinki.fi -sähköpostiosoitteen. Avoimen yliopiston postit tulevat automaattisesti siihen, ellet halua ohjata niitä toiseen sähköpostiosoitteeseen. Tietoa helsinki.fi -sähköpostiosoitteesta

Oletko Helsingin yliopiston läsnä oleva perustutkinto-opiskelija?

• Kesäopinnot ovat sinulle maksuttomia lukuun ottamatta mahdollisia materiaalimaksuja sekä kesäyliopiston järjestämiä opintoja. Lisätietoa
  • Ilmoittaudu opintoihin yliopiston käyttäjätunnuksella opinto-ohjelmassa olevan Ilmoittaudu-painikkeen kautta.
  • Rastita ilmoittautumislomakkeeseen tieto siitä, että olet yliopiston läsnä oleva perustutkinto-opiskelija.
  • Muista perua ilmoittautuminen, mikäli et osallistukaan opetukseen! Vapautat näin paikan jonossa olevalle opiskelijalle.