Miten kaikille riittäisi puhdasta ruokaa?

Kasviekologi Anna-Liisa Laine pohtii videolla, kuinka puhdasta ruokaa voidaan tuottaa kasvavalle väestölle. Ruoka on yksi suurista kysymyksistä, joita pohditaan Kestävä planeetta -tiedeteemassa.

Kestävä planeetta -tiedeteema kerää yhteen Helsingin yliopistossa tehtävää tutkimusta, joka pyrkii kartoittamaan tietä kohti kestävää elämää planeetalla. Haaste on suuri. Hyvinvointi, energia, ruoka ja kulutus tulee järjestää oikeudenmukaisesti niin, että luonto kykenee uusiutumaan. Tutkimus toimii tiennäyttäjänä kohti kestävää planeettaa.

Anna-Liisa Laine on 11.4. kello 16.30 Tiedekulmassa mukana keskustelemassa tulevaisuuden ruoasta. Keskustelu liittyy huhti- ja toukokuussa järjestettävään Planeetan rajat -keskustelusarjaan, jossa käsitellään ympäristöongelmia ja niiden ratkaisuja. Keskustelua käydään metsistä, kehitystyöstä, taloudesta, maanviljelystä ja kalataloudesta, luonnonsuojelusta, teknologian lupauksista sekä kirjallisuudesta ja aikamme suurista tarinoista.

Seuraa Kestävän planeetan verkkosivuja. Osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #HelsinkiSustainability ja #tiede2017.