Kohti kestävämpiä julkisia ruokapalveluita -tapahtuma Tiedekulmassa 31.3, PERUTTU

Innovatiivisia strategioita julkisille ruokapalveluille: Kestävyystyökalu Itämeren alueelle (StratKIT) - hanke järjestää avoimen keskustelutilaisuuden Tiedekulmassa maaliskuussa. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ruokapalveluiden kestävän kehityksen ajankohtaisista aiheista ja tulevaisuuden kysymyksistä!

Päivitys 13.3.2020: Tapahtuma on peruutettu vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi ja pyritään järjestämään myöhemmin.

Kohti yhä kestävämpiä julkisia ruokapalveluita - Suomi toimijana Itämeren alueella, osa 2

Tervetuloa Tiedekulmaan 31.03.2020 kuulemaan ja keskustelemaan ruokapalveluiden kestävän kehityksen ajankohtaisista aiheista ja tulevaisuuden kysymyksistä.

Ajankohta: tiistai 31.03.2020, klo 11.00 – 16.00Paikka: Tiedekulma (Yliopistonkatu 4), Helsinki - Think Lounge 2. krsEsitysten aiheina ovat:

- Hiilijalanjälki EU-politiikassa ja ruoassa
- Kansainvälinen näkökulma ravitsemukseen
- Valintoja kestävän kehityksen hankinnoissa
- Prosessinhallinnan keinot ruokapalveluissa kiertotalouden edistämiseksi
- Itämeren maiden julkisten ruokapalveluiden kehitysnäkymät kohti kestävyyttä

Esitysten lisäksi keskustelemme päivän aiheista pienemmissä ryhmissä. Pyrimme yhdessä löytämään julkisille ruokapalveluille uusia työkaluja ja tapoja toimia entistä kestävämmin.

Ilmoittautuminen ja ohjelma:

Päivän ohjelma:

10:45-11:00 Ilmoittautuminen
11:00-12:00 Lounas
12:00-12:15 Tervetuloa: StratKIT-hanke Ruralia-instituutin kestävän kehityksen Itämerellisenä yhteistyönä - Leena Viitaharju, projektipäällikkö, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
12:15-13:45 Sessio I :

  • Hiilijalanjälki EU-politiikassa ja ruoassa - Hannu Savolainen, tutkija, Suomen ympäristökeskus
  • Kansainvälinen näkökulma ravitsemukseen -  Heli Kuusipalo, erikoistutkija, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
  • Valintoja kestävän kehityksen hankinnoissa - Elina Ovaskainen, asiantuntija, Motiva
  • Prosessinhallinnan keinot kiertotalouden edistämiseksi -  Maarit Annala, palvelupäällikkö, Kurikan kaupunki/Ruoka- ja puhtauspalvelut
  • Itämeren maiden julkisten ruokapalveluiden kehitysnäkymät kohti kestävyyttä -  Minna Mikkola, vanhempi tutkija, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti

13:45-15:15 Sessio II:

  • Ryhmäpohdinnat iltapäiväkahvin merkeissä
  • Ryhmä 1: ilmastopolitiikka & kuntastrategiat
  • Ryhmä 2: kiertotalous & ruokahävikki
  • Ryhmä 3: hankinnat (luomu ja muut kriteerit)

15:15-16:00 Ryhmäpohdintojen kiteytys
16:00 Tilaisuus päättyy

Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Ilmoittaudu TÄSTÄ

- ilmoittauduthan mukaan maanantaihin 16.3.2020 mennessä
- tilaisuus ja tarjoilut (lounas ja iltapäiväkahvi) ovat maksuttomia

Toiveenamme on, että pääsisit osallistumaan tilaisuuteen. Voit lähettää kutsun edelleen myös kollegoillesi, joiden työnkuvaan tilaisuutta koskevat asiat kuuluvat.

Tervetulleita osallistumaan ovat myös he, jotka eivät olleet vielä mukana StratKIT-hankkeen puitteissa järjestetyssä ensimmäisessä tilaisuudessa elokuussa 2019.

Järjestäjät: Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti ja Ammattikeittiöosaajat ryLisätietoja: Sari Bäck sari.back@helsinki.fi ja Leena Viitaharju leena.viitaharju@helsinki.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuus on osa Innovatiivisia strategioita julkisille ruokapalveluille: Kestävyystyökalu Itämeren alueelle (StratKIT) –hanketta, joka on toiminnassa vuosina 2019-2021. Hankkeen tavoitteena on kartoittaa julkisten ruokapalvelujen nykytilanne ja osaamistaso, mallintaa kestävän kehityksen dynamiikkaa, sekä rakentaa käytännön kestävyystyökalu julkisen ruokapalvelusektorin käyttöön. Hanketta rahoittaa Interreg Baltic Sea Region, ja mukana on toimijoita Suomen lisäksi myös Puolasta, Saksasta, Tanskasta, Venäjältä ja Virosta.