Kaisaniemen Evoluutiopuu aukeaa 17.6. yleisölle!

Lauantaina 17. kesäkuuta juhlitaan Suomen luontoa. Juhlan kunniaksi avataan myös Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan uusi evoluutiopuu. Ohjelmassa musiikkia, opastettuja kierroksia ja askartelupaja. Päivän kunniaksi myös kasvihuoneisiin on vapaa pääsy!

Lauantaina 17. kesäkuuta juhlitaan Suomen luontoa. Juhlan kunniaksi avataan myös Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan evoluutiopuu. Ohjelmassa musiikkia, opastettuja kierroksia ja askartelupaja. Päivän kunniaksi myös kasvihuoneisiin on vapaa pääsy!

Kaisaniemen puutarhan systemaattinen, eli kasviheimoittain järjestetty osasto, perustettiin 1800-luvun jälkipuoliskolla. Reilun vuosisadan kuluessa rikkaruohot olivat vallanneet alaa eikä kastelujärjestelmäkään enää vastannut nykypäivän vaatimuksia.  

Kun lisäksi kasvien ryhmittely oli vanhentunut 1990-luvulla käyttöön otettujen DNA-menetelmien myötä, niin oli aika panna kasvien sukupuu uuteen uskoon myös puutarhassa.

– Puun avulla evoluutio on helppo ymmärtää. Haarat johtavat eri suuntiin, eivätkä enää kohtaa, sanoo Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen intendentti Mikko Piirainen. Luomus on Helsingin yliopiston erillislaitos.

Piirainen vastaa kasvien sijoittelusta Kaisaniemen uudistuneelle alueelle. Evoluutiopuuta pääsee katsomaan myös lähes lintuperspektiivistä, kasvimuseorakennuksen viereen  rakennetulta terassilta. Vain hieman yli liitäviä lokkeja alempaa!

Evoluutiopuun ympäristöön on jo viime kesänä rakennettu aistien puutarha ja maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen sammal- ja jäkäläpuutarha.

Uudistetun ulkopuutarhan avajaiset la 17.6.2017. Ohjelmaa klo 1014, portti avoinna 1020, kasvihuoneet 17 asti. 
Luvassa mm. musiikkia, opastettuja kierroksia ja askartelupaja. Mukana menossa myös puutarhan Cafe Viola.
Huom! Sisäänkäynti vain Kaisaniemenrannan puoleisesta portista (Kaisaniemenranta 2).
Tervetuloa!

Lue lisää: