Akateemikko Ilkka Hanskille arvostettu Frontiers of Knowledge -tiedepalkinto
Tieteen akateemikko Ilkka Hanski on kautta aikojen ensimmäinen ekologi ja evoluutiobiologi, joka on saanut Frontiers of Knowledge -palkinnon lisäksi Balzanin ekologisten tieteiden ja Crafoordin biotiedepalkinnot.

Akateemikko Ilkka Hanski on ensimmäisenä eurooppalaisena saanut espanjalaisen BBVA-säätiön Frontiers of Knowledge -palkinnon ekologian ja suojelubiologian alalta. Palkinto myönnettiin Hanskille hänen uraauurtavasta työstään metapopulaatiobiologian alalla. Palkintosumma on 400 000 euroa.

Ilkka Hanski on saanut aiemmin kaksi muuta merkittävää palkintoa, joita niitäkään ei ole tähän mennessä myönnetty muille eurooppalaisille ekologeille: Balzan Prize for Ecological Sciences vuonna 2000 ja Crafoord Prize in Biosciences vuonna 2011. Hanski on kautta aikojen ensimmäinen ekologi ja evoluutiobiologi, joka on saanut kaikki kolme edellä mainittua palkintoa.

Frontiers of Knowledge -palkinto perustettiin 2008 tuomaan tunnustusta merkittäville tieteen ja teknologian saavutuksille. Palkinnossa on kahdeksan kategoriaa: luonnontieteet, biolääketiede, informaatio- ja viestintäteknologia, ekologia ja suojelubiologia, ilmastonmuutos, talous ja liiketoiminta, kehitysyhteistyö ja nykymusiikki.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

 

Kaikki aiemmat ekologian ja suojelubiologian Frontiers of Knowledge -palkinnon saaneet ovat Yhdysvalloista: Thomas E. Lovejoy ja William F. Laurance Smithsonian-instituutista, Peter B. Reich Minnesotan yliopistosta, Edward O. Wilson Harvardin yliopistosta, Daniel H. Janzen Pennsylvanian yliopistosta, Jane Lubchenco Oregonin osavaltion yliopistosta, Paul R. Ehrlich Stanfordin yliopistosta ja David Tilman Minnesotan yliopistosta.

Nyt kahdeksatta kertaa jaettavan palkinnon ohessa BBVA-säätiö haluaa muillakin keinoin tukea yksilöitä ja ryhmiä, jotka työskentelevät paremman tulevaisuuden puolesta edistämällä tiedon, innovaatioiden ja kulttuurin levittämistä yhteiskunnassa. Säätiö rahoittaa muun muassa erilaisia projekteja, antaa nuorille tutkijoille apurahoja ja järjestää työpajoja.