Yliopiston Game of Nolife -joukkue voitti ohjelmointikilpailun opiskelijoille
Finaalissa Thaimaassa keväällä 2016 opiskelijoilla on vastassaan maailman parhaat joukkueet.

Helsingin yliopisto on voittanut yliopistojen välisen NWERC 2015 -ohjelmointikilpailun, joka pidettiin Linköpingissä vastikään. Siihen osallistui 95 joukkuetta läntisestä Euroopasta. Helsingin yliopiston Game of Nolife -joukkueen muodostivat tietojenkäsittelytieteen ja matematiikan opiskelijat Tuukka Korhonen, Olli Hirviniemi ja Otte Heinävaara.

- Hienolta tuntuu, etenkin kun mukana oli joukkueita vahvoista yliopistoista, kuten KTH Tukholmasta, Oxford ja Cambridge, sanoo Antti Laaksonen, joka on voittoisan tiimin valmentaja tietojenkäsittelytieteen laitokselta.

Moskovan kautta finaaliin

Kilpailuissa aiheena on algoritmien ohjelmointi, ja ratkaistavana on joukko vaikeita ohjelmointitehtäviä. Aikaa kilpailijoille annetaan viisi tuntia. Kunkin joukkueen käytössä on yksi tietokone, jolla algoritmit tulee ohjelmoida.

Marraskuiseen kisaan Linköpingissä Game of Nolife -joukkue valmistautui käymällä valmennusleirillä Moskovan MIPT-yliopistossa. Kymmenpäiväinen leiri järjestettiin juuri ennen kisaa, ja sen opit auttoivat erityisesti geometristen tehtävien ratkaisussa.

- Venäjällä kisakoodauksen taso on hyvin korkea, ja joukkue pääsi ottamaan leirillä mittaa parhaista venäläisistä tiimeistä, Laaksonen kertoo.

Loppukilpailu Thaimaassa järjestetään toukokuussa 2016. Finaaliin tulevat joukkueet on karsittu osakilpailuissa eri puolilla maailmaa. Game of Nolifen tavoitteena on päästä mitalisijoille, mikä vaatii paljon harjoittelua kevään aikana.

Kisan pääsivu: http://www.nwerc.eu/
Tuloslista: http://www.nwerc.eu/scoreboard/

Ystävällisin terveisin
Minna Meriläinen-Tenhu, 050 415 0316, @MinnaMeriTenhu