Tietoturva-alan yhteinen avoin verkkokurssi käynnistyi

Osallistujia on ilmoittautunut jo 2500.

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos ja F-Secure käynnistivät tänään ensimmäisen yhteisen kaikille avoimen tietoturva-alan niin sanotun MOOC-kurssin. Kurssia käytetään ensimmäistä kertaa myös rekrytoinnin välineenä. Parhaiten kurssista suoriutuneet voivat myöhemmin saada työpaikan F-Securelta.

Uusi Cyber Security Base -kurssi verkossa tarjoaa kiinnostuneilla mahdollisuuden lisätä ammattitaitoaan monipuolisesti. Tietoturvakurssin avajaistilaisuudessa korostettiinkin, kuinka alalla tarvitaan erilaisia osaajia, eikä alalle päätymiseen ole vain yhtä väylää.

MOOC on yksi väylä tulla alalle

Tietojenkäsittelytieteen laitoksen johtaja Sasu Tarkoma kertoo, että laitos on panostanut MOOC-kursseihin isosti vuodesta 2012. Kursseille on osallistunut 24 000 opiskelijaa ja tehtäviä on tehty vajaat 2 miljoonaa.

Laitoksen ohjelmoinnin MOOC-peruskurssin aloittaa vuosittain noin 1000 opiskelijaa. Heistä noin 50 aloittaa myös tietojenkäsittelytieteen opiskelun laitoksella; tätä väylää yliopistoon on käyttänyt 280 henkeä.

- Ohjelmointi ja tietoturva ovat uuden MOOC-kokonaisuuden alkua tietojenkäsittelytieteen alueella Helsingin yliopistossa,  Tarkoma sanoo.

Tietoturva-alan kurssille voi ilmoittautua vielä kolmen viikon ajan. Kurssi on ilmainen.

MOOC tulee sanoista Massive Open Online Course; http://mooc.fi/mooc.html

Lisätietoja:

https://cybersecuritymonth.eu/ecsm-countries/finland/cyber-security-base-with-f-secure

http://mooc.fi/courses/2016/cybersecurity/

https://www.facebook.com/ml.tiedekunta/

Professori Sasu Tarkoma, 040 506 2163, sasu.tarkoma@helsinki.fi

#CyberSecurityBase

Minna Meriläinen-Tenhu, viestinnän asiantuntija, 050 415 0316, @MinnaMeriTenhu, minna.merilainen@helsinki.fi