Joulun ajan puuhaa Helsingissä

Joulun tuoksua Kaisaniemen kasvipolulla, satavuotisen itsenäisyyden juhlintaa Luonnontieteelisessä.

Kun pukki on hyvästelty, jouluruuat sulateltu ja lahjakirjat luettu, on aika suunnata katse kaupungin kulttuuritarjontaan.

Joulun tuoksuja ja tunnelmaa Kaisaniemen kasvihuoneissa

Kaisaniemen kasvihuoneissa voi aistia joulun tunnelmaa 8.1. saakka. Omatoimisesti pääsee tutustumaan mausteiseen kasvipolkuun, puutarhurin joulukierroksella saa ensikäden tietoa joulun kasveista. Tunnin mittaisella kierroksella puutarhuri Mikael Lindholm opastaa muun muassa mitä jouluruusulle kannattaa joulun jälkeen tehdä. Viimeinen kierros 5.1. 2017 kello 14.

Katso loppuvuoden poikkeavat aukioloajat kasvihuoneilla
Blogi-kirjoitus Kaisaniemestä: Keskitalven rauhaa

[social_media url=https://www.instagram.com/p/BOO0veEjYk0/?taken-by=luomusgalleria][/soci…]

 

Luonnontieteellinen museo on perheklassikko

Suomen luonto -näyttelyssä pääsee tutustumaan eläinten talvipuuhiin ja ryömimään lumitunneliin, vaikka sää ei siihen kaupungissa sallisikaan. Muutosta ilmassa kertoo ilmastonmuutosten tarinaa. Tähtinä loistavat viimeisimmän suuren ilmastonmuutoksen häviäjät – villamammutit, luolaleijona, jättiläishirvi – ja läsnä ovat myös voittajat, monet Suomessa edelleen esiintyvät eläimet ja kasvit. Elämän historia vie aikamatkalle menneisyyteen ja evoluution alkulähteille. Luut kertovat kenellä on selkärankaa ja kuka syö ketä. Museovierailulla käydään tietysti moikkaamassa myös Elmeri-norsua ja syödään eväät joko taukotilassa tai museon kahvilassa.

[social_media url=https://www.instagram.com/p/BOCSQMDjiGy/?taken-by=luomusgalleria][/soci…]

 

Piirrä kansalliseläin satavuotiaalle suomelle

Uudenvuodenaattona la 31.12.2016 käynnistyy Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlinta Luonnontieteellisessä museossa ja sen läheisyydessä Töölönlahden ympäristössä. Luonnontieteellinen museo tarjoaa satavuotisjuhlien aloittelijoille kolmituntisen piirustuspajan, jossa yhteistuumin taiteillaan valtaville papereille eläimiä ja kasveja. Maksuttoman Joutsenten juhlat ja karhujen kemut -piirustuspajan vetää kuvittaja Meria Palin. Museo on avoinna kello 15-18 piirrustuspajan merkeissä ja museon näyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy.

Suomen kansalliseläimet juhlivat museossa

Popsi Popsi Porkkanaa kansalliskirjastossa

Uudenvuoden ja loppiaisen välissä ehtii vielä tutustumaan lastenmusiikkiin Kansalliskirjaston Café Rotundassa. Esillä on levyjä, kasetteja, nuotteja, kirjoja ja ääninäytteitä Georg Malmstenin klassikoista Pikku Papun orkesteriin.

Näyttelyn tiedot ja Kansalliskirjaston aukioloajat

Tee retki Viikin Arboretumiin

Viikin arboretum, puulajipuisto, on osa kaupungin erittäin suosittua Vanhankaupunginlahden ulkoilu- ja virkistysaluetta. Alueelle pääsee kätevästi kävellen tai pyöräillen esimerkiksi Viikistä tai Herttoniemestä. Maasto on mäkistä ja mutkaista, muttei vaikeakulkuista ja sopii siten erinomaisesti rauhalliseen joulun ajan käyskentelyyn koko perheelle. Arboretum on metsämaastoa ja koostuu kasvimaantieteellisistä ja systemaattisista osastoista sekä luonnonalueista.  

Viikin arboretum

Piipahda kirjastoon, tutustu Kaisa-taloon

Ihastele ikkunoista tulvivaa valoa tai bongaa design-klassikko. Kirjastossa voi viettää vaikka hiljaisen hetken keskellä kaupunkia kiikkutuolissa istuskellen. Luettaavaakin löytyy.

Pääkirjasto ja aukioloajat

[social_media url=https://www.instagram.com/p/BNWGUhYhVEZ/?taken-at=225751110][/social_me…]