Helsingin yliopisto osallistuu Pride-viikkoon tapahtumilla ja sateenkaariliputuksella kaikilla kampuksilla

Ohjelmassa on esimerkiksi keskustelutilaisuuksia ja eläköönhuuto tasa-arvolle.

Helsingin yliopisto osallistuu Pride-viikon viralliseen ohjelmaan järjestämällä tapahtumia ja liputtamalla tasa-arvon puolesta. Viime kesänä sateenkaariliput liehuivat Porthanian edessä, mutta tänä vuonna liputus laajenee kaikille neljälle kampukselle.

– Tänä vuonna yliopistolla on entistä laajempaa ja virallista tapahtumaviikon ohjelmaa, ja siksi haluamme, että liputus näkyy kaikilla kampuksilla. Yliopiston tilaisuudet on suunnattu paitsi yliopistolaisille myös suurelle yleisölle. Kaikki ovat tervetulleita, sanoo Helsingin yliopiston tasa-arvovastaava Timo Valtonen.

Kuuluuko (kriittinen) ääni -tilaisuudessa käsitellään esimerkiksi sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta työelämässä ja sitä, miten tasa-arvo ja yhdenvertaisuus kuuluvat yliopisto-opetuksessa. Tilaisuus on keskiviikkona 27. kesäkuuta kello 13–15 Tiedekulmassa. Sen järjestää Helsingin yliopiston tasa-arvotoimikunta, ja se on osa osa yliopiston Yhteisöllisyys, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo -tapahtumia. Tilaisuuden kielet ovat suomi ja englanti, ja esitykset pyritään kääntämään myös ruotsiksi.

Puhetta sateenkaarevasta tutkimuksesta ja näyttely yliopiston kirjastossa

Helsingin Yliopiston kirjasto osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa Pride-viikkoon. Sateenkaareva tutkimus Helsingin yliopistossa -paneelikeskustelu pureutuu lhbtiq-tutkimukseen.

Paneelissa eri alojen tieteentekijät keskustelevat sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden huomioon ottamisesta tutkimuksessa ja siitä, miten sateenkaariaiheet näkyvät puhujien omissa töissä. Keskustelemassa ovat muun muassa psykologi ja väitöskirjatutkija Emma Saure, oikeustieteen väitöskirjatutkija Marjo Rantala ja kirjailija ja filosofian maisteri Pajtim Statovci. Paneeli on Kaisa-talossa torstaina 28. kesäkuuta kello 15–17, ja sen järjestävät yliooiston kirjasto ja Helsingin yliopiston Opiskelijavinokkaat, OVI.

Lisäksi Sateenkaaren päässä on tutkimus -näyttely esittelee kirjaston kokoelmiin kuuluvaa sateenkaarevaa aineistoa ja tutkimusta. Näyttely on esillä yliopiston kirjaston Kaisa-talon kolmannessa kerroksessa.

Helsinki Pride on Suomen suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma, ja se järjestetään 25.6–1.7.

Katso yliopiston ohjelman tarkemmat sisällöt ja ajat yliopiston Facebook-sivulta.

Lue lisää aiheesta: Hyvinvointiyhteiskunta