Datatiede

Datatiede (data science) on erilaisten aineistojen analysointimenetelmiä käsittelevä tieteenala. Se muuttaa maailmaa tavoilla, joita emme vielä edes tiedä. Helsingin yliopisto kouluttaa datatieteen osaajia, jotka ohjaavat kehitystä ja ratkaisevat modernin maailman haasteita.

Datatieteen ytimen muodostavat tietojenkäsittelyn ja tilastotieteen modernit menetelmät, kuten tiedonlouhinta, koneoppiminen ja merkkijonomenetelmät sekä tiedonhallinnan ja laskennan tietokonearkkitehtuurit. Keskeisiä käsitteitä ovat verkostot, teknologia ja tekoäly, mutta datatiede on mukana myös monessa muussa. Sitä soveltavat esimerkiksi digitaalinen humanismi ja lääketieteen menetelmät, kuten genomin sekvensointi.

Seuraa datatiedeuutisia Twitterissä

Helsingin yliopiston datatiedeuutiset löydät Twitterissä tunnisteella #HelsinkiData.