Tervetuloa infotilaisuuteen torstaina 17.8.2017!

Helsingin yliopiston koulutusuudistuksen myötä myös Avoimen yliopiston opintotarjonta uudistuu: useilla tieteenaloilla opinnot ovat aiempaa monialaisempia kokonaisuuksia ja niiden osia. Syksyn kiinnostavia uutuuksia ovat esimerkiksi kulttuurien tutkimuksen, politiikan ja viestinnän, yhteiskunnallisen muutoksen sekä ympäristötieteiden koulutusohjelmien mukaiset opinnot.

Ilmoittautuminen opintoihin alkaa 45 päivää ennen opintojakson alkua. Osaan opinnoista voi ilmoittautua ja opinnot aloittaa joustavasti lukuvuoden aikana.

Vaihtoehto välivuoteen, vahvistusta omaan osaamiseen, polkuja uusille urille

Avoin yliopisto on hyvä vaihtoehto opiskelu- ja työuran eri vaiheisiin. Välivuoden viettäjä voi tutustua Avoimessa eri tieteenaloihin, tulla tutuksi yliopisto-opiskelun kanssa ja suorittaa yliopisto-opintoja. Opiskellessa tiedot ja taidot karttuvat myös uusia valintakokeita varten. Avoimessa yliopistossa voi myös vahvistaa omaa osaamistaan tai etsiä uralleen uutta suuntaa.

– Avoin yliopisto onkin siinä hyvä, että tänne on helppo tulla opiskelemaan. Ja opiskeluvaihtoehtoja on työssäkäyvillekin. Nykyiset Moodle-alustat mahdollistavat myös etäopiskelun. Eli suosittelen, kannattaa tulla kokeilemaan, jos kiinnostaa, kirjoittaa Maria Avoimen yliopiston Elämää ja opintoja -opiskelijablogissa.

Opintoihin ei ole pohjakoulutusvaatimuksia eikä ikärajoja. Opinnot järjestetään niin, että opiskelu on mahdollista myös työn ohessa. Opinnot vastaavat Helsingin yliopiston opetussuunnitelmia, ja opintosuoritukset kirjataan yliopiston opintosuoritusrekisteriin.

Opinnot aiheittain ja koulutusohjelmittain
Opetushaku
Opintotarjonta ilmoittautumisajankohdan mukaan
MIten opiskelemaan