Lukivauva-hankkeen tutkimukset koronarajoitusten kiristyessä

Kuvaaja: fotografierende, Pexels

.com

Uudenmaan heikentyneestä koronatilanteesta johtuen Helsingin yliopistolla on kiristetty koronaturvatoimia. Lukivauva-hankkeella on edelleen Lääketieteellisen tiedekunnan tilannekeskuksen myöntämä lupa jatkaa tärkeäksi katsotun seurantatutkimuksemme mittauksia. Kutsumme siis lapsia edelleen tutkimuksiin ja varmistamme kaikin keinoin paikalla olijoiden turvallisuuden, kuten tähänkin asti.

Ymmärrämme tietenkin, mikäli ette nykytilanteessa ole halukkaita matkustamaan tutkimuksiin. Kun tavoittelemme teitä, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan, oletteko halukkaita tulemaan tutkimuksiin tällä hetkellä ja jos ette, saako teihin olla yhteydessä myöhemmin epidemiatilanteen helpottaessa.

Arvostamme suuresti kaikkien perheidemme sitoutumista tutkimuksiin! Myös ne perheet, joissa ei esiinny lukivaikeutta, ovat erittäin tärkeitä seurannan kannalta, sillä he tarjoavat vertailukohdan lukivaikeusriskissä olevien ryhmälle ja antavat kattavaa kuvaa kielen ja aivojen tavanomaisesta kehityksestä.

Mittauksiin kutsumisen yhteydessä tutkimusavustajamme vastailevat mielellään kysymyksiimme, mutta voitte myös olla yhteydessä tutkimusryhmään sähköpostitse: lukivauva@helsinki.fi.