Pieni teko, iso maailma

Suomen Akatemian rahoittamassa Merkitystä etsimässä -tutkimushankkeessa tunnistetaan ja testataan tapoja, joilla nuoret voivat löytää ja edistää merkityksellisyyttä omassa elämässään yhdistämällä henkilökohtaiset kiinnostuksen kohteet toimintaan ja projekteihin paremman maailman puolesta.

Suomen Akatemian Merkitystä etsimässä -tutkimushankkeessa nuorilla on mahdollisuus yhdessä tutkijoiden kanssa  tarkastella nuorten eri maailmoja ja niissä liikkumista​, tunnistaa omia vahvuuksiaan ja voimavarojaan sekä​ kehittää tapoja tukea nuorten vaikutusmahdollisuuksia. Syksyn 2020 aikana kahdeksasluokkalaiset nuoret ovat työskennelleet Muutoslaboratoriossa itseään kiinnostavien ja itselleen merkityksellisten projektien parissa. "Pieni teko, iso maailma" -projektissa toteutettiin opas, jossa kuvataan, miten pienilläkin sanoilla ja teoilla on vaikutusta toisiin ihmisiin. Oppaan lisäksi projektissa tuotettiin aiheeseen liittyen neljä erilaista julistetta.

"Pieni teko, iso maailma" -oppaan tekijät, Rania Al-Mafrachi ja Riitu Kivisaari, ovat tuottaneet oppaan tekstit ja kuvat. Oppaassa kuvataan todellisten esimerkkien kautta, miten sanoilla ja teoilla on vaikutusta.  Oppaan taitto ja visuaalinen ilme on tehty yhteistyössä Mika Launiksen kanssa. 

Lataa opas: "Pieni teko, iso maailma" -sivulta.