Osallistu etänä toteutettavaan tutkimukseen musiikin ja vuorovaikutuksen kokemisesta verkossa

Credu-hankkeen uusimmassa tutkimuksessa selvitetään musiikin ja vuorovaikutuksen kokemista erilaisissa yhteistyötilanteissa internet-alustoilla. Tutkimus selvittää yksilöllisten piirteiden, kuten empatiataipumuksen ja persoonallisuuden, vaikutuksia etäyhteydellä tapahtuvaan vuorovaikutukseen ja musiikin kokemiseen.

Tutkimus koostuu kahdesta osiosta.Tutkimus koostuu kahdesta osiosta.

Tutkimuksen ensimmäisessä osiossa tehdään sosiaaliseen havaitsemiseen liittyviä tehtäviä,Tutkimuksen ensimmäisessä osiossa tehdään sosiaaliseen havaitsemiseen liittyviä tehtäviä,

päättelytehtävä ja täytetään kyselylomakkeita.päättelytehtävä ja täytetään kyselylomakkeita.

Osa tutkittavista valitaan toiseen osioon, jossa teet toisen osallistujan kanssa erilaisia yhteistyötä vaativia tehtäviä ja kuuntelet musiikkia. Osa tutkittavista valitaan toiseen osioon, jossa teet toisen osallistujan kanssa erilaisia yhteistyötä vaativia tehtäviä ja kuuntelet musiikkia. 

Toisen osion tutkimuskerrat alkavat alkuvuodesta 2022.Toisen osion tutkimuskerrat alkavat alkuvuodesta 2022.

  

Tutkimus kestää yhteensä noin 3 tuntiaTutkimus kestää yhteensä noin 3 tuntia

Tutkimuksen ensimmäinen osio kestää noin tunnin ja toinen osio noin kaksi tuntia. Tutkimuksen ensimmäinen osio kestää noin tunnin ja toinen osio noin kaksi tuntia. 

Tutkimuskerrat tullaan ajoittamaan sinulle sopivaan aikaan klo 10–18 välille.Tutkimuskerrat tullaan ajoittamaan sinulle sopivaan aikaan klo 10–18 välille.

  

Korvauksena käytetystä ajasta saat 15 tai 25 € arvoisen Wolt-kupongin.Korvauksena käytetystä ajasta saat 15 tai 25 € arvoisen Wolt-kupongin.

Korvaus määräytyy sen mukaan, osallistuitko yhteen vai kahteen tutkimusosioon.Korvaus määräytyy sen mukaan, osallistuitko yhteen vai kahteen tutkimusosioon.

  

Osallistuminen tapahtuu omalla tietokoneella.Osallistuminen tapahtuu omalla tietokoneella.

Tutkimuksessa tarvitset tietokoneen, musiikin kuunteluun soveltuvat kuulokkeet, videopuhelulle riittävän nettiyhteyden,Tutkimuksessa tarvitset tietokoneen, musiikin kuunteluun soveltuvat kuulokkeet, videopuhelulle riittävän nettiyhteyden,

nettikameran ja mikrofonin (esimerkiksi kannettavista tietokoneista löytyvät ovat riittävät).nettikameran ja mikrofonin (esimerkiksi kannettavista tietokoneista löytyvät ovat riittävät).

  

Etsimme 20-40 vuotiaita henkilöitä.Etsimme 20-40 vuotiaita henkilöitä.

Voit osallistua tutkimukseen, mikäli sinulla ei ole todettu neurologista poikkeamaa (esimerkiksi kehitykselliset ongelmat, epilepsia), et käytä keskushermostoonVoit osallistua tutkimukseen, mikäli sinulla ei ole todettu neurologista poikkeamaa (esimerkiksi kehitykselliset ongelmat, epilepsia), et käytä keskushermostoon

vaikuttavaa lääkitystä eikä sinulla ole kuulon alenemaavaikuttavaa lääkitystä eikä sinulla ole kuulon alenemaa

  

Kuinka osallistua?Kuinka osallistua?

Mikäli tutkimukseen osallistuminen kiinnostaa, ota yhteyttä sähköpostitse pyry.heikkinen@helsinki.fi. Mikäli tutkimukseen osallistuminen kiinnostaa, ota yhteyttä sähköpostitse pyry.heikkinen@helsinki.fi

Myös kaikki kysymykset tutkimukseen liittyen ovat tervetulleita! Myös kaikki kysymykset tutkimukseen liittyen ovat tervetulleita! 

  

  

Pyry HeikkinenPyry Heikkinen

VäitöskirjatutkijaVäitöskirjatutkija

pyry.heikkinen@helsinki.fipyry.heikkinen@helsinki.fi

  

Mari TervaniemiMari Tervaniemi

TutkimusjohtajaTutkimusjohtaja