Tietoa opiskelijoille
Käytännön tietoa Hyytiälän kursseille osallistumisesta.
Metsätieteen kenttäkurssit

Kenttäkursseille osallistuvat majoittuvat vanhaan oppilasrakennukseen, Impivaaraan, missä käytössä on 20 kpl 2-3 hengen huonetta, joiden siivouksesta opiskelijat vastaavat itse. Osa kurssilaisista majoittuu A-talon kahden hengen soluhuoneisiin. Iltaisin ja viikonloppuisin on keittomahdollisuus A-talossa ja joskus vanhassa ruokalassa.

Välineet ja tarvikkeet

Opiskelijalla on oltava mukanaan

  • omat lakanat ja pyyhkeet
  • ulkokäyttöön sopivat työvaatteet ja työkäsineet
  • sadevarustus ja lämpimät vaateet
  • muistiinpanovälineet, taskulaskin
  • polkupyörä joillakin kurssiosuuksilla

Hyödyllisiä ovat myös kompassi, puukko, Tapion taskukirja ja yleensä kurssikirjallisuus. Polkupyörän vuokrausmahdollisuutta voi tiedustella toimistolta. Vuokrapyöriä ei riitä kaikille.

Maksut

Opiskelijoiden täysihoitomaksu sisältää majoituksen, aamiaisen, lounaan ja päivällisen. Maksu peritään jokaiselta kurssipäivältä. Perjantailta peritään pienempi maksu, kun ohjelmaan ei sisälly päivällistä. Kurssin taloudenhoitaja kerää käteismaksut kurssilaisilta ja hoitaa maksut kootusti toimistoon. Poikkeustapauksissa voi kurssimaksun maksaa itse toimistoon. Pankkikortit sekä Visa ja MasterCard -kortit käyvät.

Lemmikit

Lemmikkieläinten tuonnista sovittava erikseen. Lemmikeistä peritään lisämaksu.

Muut kurssit

Kurssin järjestäjä tiedottaa mahdollisista erityisjärjestelyistä. Tyypillisesti majoitus on kahden hengen huoneissa A-talossa. KELAn hyväksymällä opiskelijakortilla saa ateriatuen itse maksaessa.