Hakiessasi tohtorintutkinnon suoritusoikeutta sinun tulee todistaa kelpoisuutesi toimittamalla tiettyjä koulutusasiakirjoja Helsingin yliopistoon. Kaikkien koulutusasiakirjojen tulee olla ne myöntäneen oppilaitoksen toimesta virallisesti oikeaksi todistettuja, tai laillistettuja. Suomalaisen julkisen notaarin virallisesti oikeaksi todistamat jäljennökset hyväksytään myös. Huomioithan, että ensisijaisesti on noudatettava kaikkia maakohtaisia erityisvaatimuksia.

Todistustesi aitous arvioidaan Helsingin yliopistossa. Kaikki väärinkäytökset kuten väärennetyt asiakirjat tai vilpillisesti annetut tiedot raportoidaan asianomaiselle yliopistolle ja viranomaiselle.

Yksityiskohtaiset kuvaukset tarvittavista koulutusasiakirjoista ja niiden virallisesti oikeaksi todistamisesta / laillistamisesta sekä asiakirjojen virallisesta kääntämisestä ovat saatavilla tällä sivulla. Pyydämme että luet kaikki tiedot huolellisesti sekä varmistat, että noudatat ohjeita tarkasti jättäessäsi hakemuksen.

Jos olet suorittanut maisterin (tai vastaavan) tutkintosi Helsingin yliopistossa, sinun ei tarvitse toimittaa virallisia jäljennöksiä. Todistukset tulee kuitenkin liittää skannattuina PDF-tiedostoina sähköiseen hakemukseen.