Helsingin yliopiston datatuki

Helsingin yliopiston Datatuki auttaa tutkijoita tutkimusaineistojen hallintaan liittyvissä kysymyksissä. Tutkijoille tarjotaan tutkimusdatan hallintaa, käyttöä, löytyvyyttä ja jakamista tukevia työvälineitä, palveluita sekä koulutusta. Datatuen kautta tutkijat tavoittavat Helsingin yliopiston kirjaston, tietotekniikkakeskuksen, keskusarkiston, tutkimuksen toimialan sekä henkilöstö- ja lakiasioiden datanhallinnan asiantuntijat.

Tukea tutkimusaineiston hallintaan

Tutkija on oman tutkimusaineistonsa ja sen hallinnan asiantuntija. Helsingin yliopiston Datatuki auttaa tutkijaa tutkimusaineiston hallinnan suunnittelemisessa ja tarjoaa tutkimusdatan hallinnan koulutuksia. Datatuen asiantuntijat etsivät yhdessä tutkijan tai tutkimusryhmän kanssa parhaat ratkaisut tutkimusaineiston hallintaan koko tutkimusaineiston elinkaaren ajan. Datatuki ei kuitenkaan vastaa tutkimusaineistojen hallinnasta eikä anna tukea tutkimusmenetelmissä.

Datatuki-verkosto pyrkii löytämään juuri oikeat asiantuntijat tutkijoiden avuksi – liittyvätpä tutkijoiden tukipyynnöt sitten tallennustilaan, datan jakamiseen, metadataan tai juridisiin kysymyksiin. Tutkijoiden ei tarvitse tietää, mihin yliopiston palveluyksikköön ottaa yhteyttä. Riittää, että tutkimusdata-asioissa ottaa yhteyttä Datatukeen.

Palvelumuodot ja yhteystiedot

Datatuen tavoittaa sähköpostitse (datasupport@helsinki.fi).
Pyrimme vastaamaan sähköposteihin mahdollisimman pian. Varsinainen ongelma voidaan käsitellä joko puhelimitse, sähköpostitse, palaverissa tai virtuaalitapaamisessa (esim. Teams tai Zoom).

Sähköposti: datasupport@helsinki.fi

Datatuki-video