Tule ratkaisemaan ongelmia!

Helsinki Challenge on kansainvälinen tiedepohjainen ideakilpailu, jossa ratkotaan maailman suuria ongelmia tieteen ja tutkimuksen keinoin. Tavoitteena on luoda ratkaisuja tulevaisuuden hyvinvoinnin rakentamiseen. Kilpailun teemoja ovat ympäristönmuutos, terveys ja hyvinvointi, uusi maailmankuva, globaali Helsinki sekä tulevaisuuden oppiminen. Ongelmia ratkotaan monitieteisissä tiimeissä ja yhteistyössä yhteiskunnan eri toimijoiden kesken. Pääpalkinto 375 000 euroa on tarkoitettu idean toteuttamiseen. Ensimmäisen Helsinki Challenge -kilpailun voittivat Nemo ja Biodiversity Now! Lue lisää >>

Uuteen Helsinki Challengeen valitaan tiimit joulukuussa 2016. Tiimit valitaan ideakiihdyttämöön, jossa niitä kehitetään vuoden 2017 aikana. Voittaja on selvillä, kun Suomi täyttää 100 vuotta vuonna 2017. Lue lisää challenge.helsinki.fi.

Helsingin yliopisto toivottaa yhteistyökumppanit mukaan Helsinki Challenge -ideakilpailun osallistujiksi ja kumppaneiksi. Uskomme, että yhteistyö tiedemaailman, politiikan, elinkeinoelämän, median, julkisen sektorin, alunnien ja kaupunkilaisten kesken tuottaa parhaita ratkaisuja kaikille yhteisen tulevaisuuden rakentamiseksi. Challenge-kumppanina voit olla mukana monella tavalla. Voit valita joulukuussa 2016 valittavien semifinalistien joukosta kiinnostavimmat tiimit ja osallistua tiimiesi tukemiseen jopa koko kilpailuvuoden 2017 ajan. Voit jakaa osaamistasi esimerkiksi rahoituksesta, palvelumuotoilusta, verkostojen rakentamisesta, viestinnästä, tiedesisällöistä, yrityksen tutkimus- ja kehitystoiminnasta sekä ideoiden kaupallistamisesta ja kansainvälistymisestä. 

Voit mentoroida kilpailujoukkueita myös yleisemmällä tasolla osallistumalla joihinkin kiihdyttämöohjelman vaiheisiin ja tukea esimerkiksi tietyn teeman - vaikkapa ilmastonmuutoksen - ongelmien ratkaisemiseen pureutuvia tiimejä jakamalla osaamistasi ja antamalla vinkkejä. 

Myös suuri yleisö on tervetullut seuraamaan Challenge-kilpailun etenemistä - lue lisää ja seuraa esimerkiksi Twitterissä tiliä @hkichallenge ja aihesanaa #helsinkichallenge. Mukaan Helsinki Challenge -ideakilpailun kumppaniksi pääset kertomalla yhteystietosi ja kiinnostuksenkohteesi täällä >>

Mentoroinnin ja osaamisen jakamisen lisäksi Helsinki Challenge -tiimejä ja -kilpailua voi tukea monilla muilla tavoilla. Voit tarjota tiimien käyttöön esimerkiksi työtilan, aineistoja tai verkostojesi osaamisen. 

Kilpailua voi tukea taloudellisesti tekemällä lahjoituksen Helsingin yliopistolle Helsinki Challenge -kilpailun hyväksi. Koko kilpailun tukemisen lisäksi lahjoituksen voi kohdentaa myös tietyn teeman tai tiimin työn tueksi.

Sukkuloitko sujuvasti kansainvälisissä tapahtumissa, jotka voivat tuoda näkyvyyttä Helsinki Challenge -ideakilpailulle, sen tiimeille ja heidän ratkaisuehdotuksilleen kestävän hyvinvoinnin rakentamiseksi? Etsimme koko vuoden ajan myös kansainvälisiä challenge-lähettiläitä, jotka voivat kertoa Helsinki Challenge -kilpailusta ja siitä syntyvistä ratkaisuista erilaisilla foorumeilla ympäri maailmaa.

Lisätietoja Helsinki Challenge -ideakilpailun tukemisesta ja kansainvälisestä ambassador-verkostosta antaa Ira Leväaho ja Juuli Hilska.