Tutustu yliopiston helmeen, peruskorjattuun päärakennukseen!

Helsingin yliopistomuseo järjestää Euroopan akateemisen kulttuuriperinnön vuosipäivänä perjantaina 18.11.2022 kaksi opastettua kierrosta yliopiston historiallisessa päärakennuksessa.

Kierroksella kuulet C. L. Engelin suunnitteleman päärakennuksen vanhemman puolen arkkitehtuurin erityispiirteistä, tarinoita antiikin mytologioihin perustuvista kipsiveistoksista, juhlasalin historiallisista kerrostumista sekä yliopiston uusimmasta taidehankinnasta. Miksi juhlasalissa on vain kopio Edelfeltin maalauksesta? Keitä kuuluikaan yliopiston ensimmäisiin naisopiskelijoihin? 

Suomenkielinen kierros alkaa klo 14.00 ja englanninkielinen klo 15.00. Kokoonnumme päärakennuksen porrasaulassa eli vestibyylissä (Unioninkatu 34, Helsinki). Kierroksille on vapaa pääsy. 

Juhlapäivää on vietetty eurooppalaisissa yliopistoissa vuodesta 2012 lähtien, ja sen on perustanut eurooppalaisten yliopistomuseoiden ja -kokoelmien yhteistyöverkosto UNIVERSEUM. Päivän tarkoituksena on nostaa tietoisuutta akateemisesta kulttuuriperinnöstä ja tieteen merkityksestä.