Kulttuurin kummilapset

Helsingin yliopistomuseo on mukana Helsingin kaupungin Kulttuurin kummilapset -hankkeessa. Järjestämme kummiohjelmaa vuonna 2023 syntyville helsinkiläislapsille.

Jokaisen vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyneen helsinkiläisen lapsen voi ilmoittaa Kulttuurin kummilapseksi, joka kutsutaan joka vuosi vähintään kahteen tapahtumaan. Kummeina toimivat tahot suunnittelevat tapahtumat lapsen kehitysvaiheelle sopiviksi ja tukemaan koko perheen hyvinvointia. Kummius jatkuu siihen asti, kun lapsi aloittaa koulun.

Vuonna 2023 syntyvien lasten kummeina toimivat Helsingin yliopistomuseo sekä Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo, Helsingin kaupunginmuseo, Suomen kansallismuseo ja Suomen kulttuuriperintökasvatuksen seura.

Ensimmäisenä vuonna ohjelmaa järjestetään Yliopistomuseon eri kohteissa. Pääset piirtämään pienokaisen Piirustussalilla, vauvajoogaamaan kesäisen Observatorion puutarhassa, tutustumaan etunimien muotivirtauksiin sekä upottamaan kätesi multaiseen maahan. Tarkempi ohjelma julkaistaan kevään 2023 aikana Kulttuurin kummilasten sivustolla.

Jos lapsi asuu Helsingissä ja on syntynyt vuonna 2020 tai sen jälkeen, hänet voi ilmoittaa kummilapseksi Kulttuurin kummilasten sivuston kautta. Tapahtumat ovat perheille maksuttomia.

Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.