Millaisia piirustuksia kultakauden taiteilijat tekivät Piirustussalilla ja Taideyhdistyksen piirustuskoulussa? Mihin akateemisen taidekoulutuksen juuret ulottuvat ja milloin anatominen piirtäminen tuli osaksi taiteilijoiden koulutusta? Tarkastelemme rinnakkain esimerkkejä Ateneumin ja Helsingin yliopiston taidekokoelmista, eurooppalaisista taidekouluista, Piirustussalin ja Päärakennuksen kipsikokoelmista sekä Cours de dessin -litografiaplansseista. Asiantuntija-alustuksen jälkeen jatkamme aiheen tutkimista piirtäen.
Ota mukaan oma lehtiö tai luonnoskirja sekä itsellesi mieluisia piirtimiä, esim. lyijy- tai värikyniä, kuitukärkikyniä tai liituja. Välineitä voi myös lainata Piirustussalilta. Teemailta järjestetään Helsingin yliopiston Piirustussalilla, Porthania-rakennuksen 7. kerroksessa osoitteessa Yliopistonkatu 3.
Max 30 osallistujaa. Avoin kaikille. Osallistumismaksu 12 € / 8 €. Ilmoittautuminen on sitova, osallistumismaksua ei palauteta. Alennushinta koskee opiskelijoita, eläkeläisiä ja työttömiä, Helsinki Alumni -yhteisön jäseniä, siviilipalvelus- ja varushenkilöitä sekä ammattitaiteilijoita.
Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 24.2.2023 heti vuorokauden vaihtuessa.
Ilmoittautumislinkki: Teemailta täynnä!
Verkkokauppaan liittyvissä teknisissä ongelmissa tukipyynnöt: accounting@helsinki.fi
******************************
Kuvassa vasemmalta oikealle:
Arvid Liljelund, Ares Borghese, 1866–68. Kansallisgalleria / Ateneum. Valokuva: Jenni Nurminen / Kansallisgalleria.
Albert Edelfelt, Luurankotutkielma Ares Borghesesta, päiväämätön sivu luonnoskirjasta. Kansallisgalleria / Ateneum. Valokuva: Tero Suvilammi / Kansallisgalleria.
Ares Borghese, veistoksen kipsikopio Helsingin yliopiston päärakennuksessa. Helsingin yliopistomuseo. Valokuva: Laura Nissinen.