Yliopisto-lehti 70 vuotta

Tiedemuseo Liekin näyttelykeskuksessa juhlistetaan 70-vuotiasta Yliopisto-lehteä.

Ensimmäinen Yliopisto-lehti ilmestyi 70 vuotta sitten, toisella nimellä ja nykyistä vakavampana. Tiedemuseo Liekin aulanäyttely kertoo, kuinka Helsingin yliopiston tiedonannot muuttuivat ajankohtaiseksi tiedejournalismiksi.

Näyttelyssä on esillä Yliopisto-lehden historiaa viiden minuutin videolla. Lehtikärrystä voit poimia viime vuosien numeroita maksutta mukaasi. Aulanäyttelyyn on vapaa pääsy, ja se on esillä vuoden 2023 loppuun.

70-vuotisjuhlan kunniaksi perustetusta avoimesta näköislehtiarkistosta löydät vuoden loppuun mennessä vuosikerrat 2013–2023. Arkistossa on myös sanahaku. Juhlavuoden juttusarjassa seurataan, millaisia vastauksia vanhoihin tutkimuskysymyksiin on löytynyt.

Nykyisin Helsingin yliopiston julkaisema, 10 kertaa vuodessa ilmestyvä Yliopisto-lehti esittelee tiedemaailman kuulumisia ja osallistuu yhteiskunnallisiin väittelyihin tutkitun tiedon pohjalta. Voit tutustua lehteen lukemalla juttuja verkosta tai selailemalla näköislehteä.

Tervetuloa aulanäyttelyyn Tiedemuseo Liekin näyttelykeskuksen aukioloaikoina! Osoite: Yliopiston päärakennus, Fabianinkatu 33, katutaso.