Turvallista ruokaa -opastus

Tiedemuseo Liekin opastuksella selviää, millaisia riskejä ruokaan liittyy ja miten tiede on tehnyt ruoasta turvallista.

Puhdas ja turvallinen ruoka on Suomessa nykyisin itsestäänselvyys. Maassamme ei ole koettu nälänhätää yli 150 vuoteen. Miten tähän on päästy? 

Tervetuloa tutustumaan Tiedemuseo Liekin uuteen Ruokaa kaikille -näyttelyyn opastetulla kierroksella pe 7.6.2024 klo 13.00-13.30, 14.00-14.30 ja 15.00-15.30! Opastuksella kuullaan, millaisia riskejä ruokaan liittyy ja miten niitä on torjuttu eri aikoina. Miksi suomalaiset alkoivat juoda maitoa ja miten kananmunasta tuli superturvallinen? Millainen oli suomalaisia pitkään vaivannut lapamato? Kierroksen jälkeen osallistujat voivat tutustua näyttelyssä oleviin toimintapisteisiin. 

Opastus järjestetään Maailman terveysjärjestö WHO:n ja YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön koordinoimana maailman ruokaturvapäivänä.

Tapahtumapaikka: Tiedemuseo Liekin näyttelykeskus, Fabianinkatu 33. 

Opastus sisältyy pääsylipun hintaan (10/7 €, alle 18-vuotiaat maksutta, myös Museokortilla). Ilmoittautuminen museon infoon ennen opastuksen alkua. Opastus on suomenkielinen.