Näyttelykeskukseen on vapaa pääsy torstaista lauantaihin 9–11.1.2025 klo 12–17. Näyttelyissä on nähtävää ja tehtävää kaikenikäisille. Vaihtuva näyttely tarjoaa runsaan annoksen tieteen ja ruuan historiaa maustettuna ripauksella huumoria. Pysyvä näyttely kertoo, millainen merkitys yliopistolla ja eri tieteenaloilla on ollut yhteiskuntaan ja kaikkien meidän elämään.
Osoite: Fabianinkatu 33, Helsinki.
Millaista ruokaa juuri nyt tutkitaan ja kehitetään? Elintarviketieteilijät kertovat Ruokaa kaikille -näyttelyssä uusien ruoka-aineiden kehittämisestä. Ennakkoluulottomille kävijöille on tarjolla myös maistiaisia. Tapahtumaan on vapaa pääsy!
Aikataulu:
17.00–20.00
Ruokaa kaikille -näyttely tarjoaa runsaan annoksen tieteen historiaa maustettuna ripauksella huumoria. Vapaa pääsy.
17.30–18.30
Tietoiskuissa kuulet, miten ruoka-aineita kehitetään Helsingin yliopiston elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolla. Työpajassa maistellaan sienipohjaisia levitteitä, joita nautitaan härkäpapu-merilevänäkkileivän päällä. Maisteltavat ruoat ovat MyShroom- ja MultiFun -hankkeissa syntyneitä uutuuksia.
18.30–19.30
Leg4Life-hankkeen työpajassa tunnistetaan palkokasvien siemeniä ja maistellaan kikhernemarenkia. Voit tutustua myös Nyhtökauran ja Härkiksen valmistusprosessiin. Nappaa mukaan maksuton papureseptivihko! Tee myös virtuaalinen vierailu Viikin tutkimustilan navettaan, jossa tutkitaan palkokasvien käyttöä lypsylehmien ruokinnassa. Demoesitys näyttää, mitä lehmä syö tuottaakseen lasillisen maitoa.
Osoite: Fabianinkatu 33, Helsinki.
Tieteiden yön muu ohjelma Tieteiden yön verkkosivulla.