Piirustusmestari

Piirustussalin opettajana on toiminut moni merkittävä suomalainen taiteilija. Tällä hetkellä opettajana toimii Vappu Rossi.

VAPPU ROSSI (1976) on helsinkiläinen kuva- ja mediataiteilija. Hänen työskentelynsä on teknisesti monipuolista, mutta usein tavalla tai toisella piirustuslähtöistä. Rossin tuotantoon kuuluu maalauksia, animaatioita, valokaappeja ja grafiikkaa. Yhtä lailla soveltava ja kokeileva kuin klassinen piirtäminen näkyvät hänen tuotannossaan, ja hän hakeutuu mielellään yhteistyöhön eri alojen tieteen- ja taiteentekijöiden kanssa.

Mestarillisena piirtäjänä tunnettu taiteilija on kiinnostunut piirtämisen tilallisista ja taiteidenvälisistä sovelluksista sekä uusien teknisten innovaatioiden yhdistämisestä perinteiseen käsivarapiirustukseen. Paikkasidonnaiset työt, kuten seinäteokset, ovat tärkeä osa hänen työskentelyään. Hän on tehnyt tilaustöitä niin yksityisille kuin julkisillekin tahoille.

Rossin teosten pääaiheena on ihmisen kuva.  Suurikokoiset kasvo- ja liiketutkielmat rakentuvat viivamassoin: etsiskelevä piirrin kehrää kudelmaa, josta hahmot saavat muotonsa.

Rossi on kokenut ja kysytty opettaja, joka on vetänyt taidekursseja 20 vuoden ajan mm. Helsingin Taidehallilla, Ateneumissa, Kuvataideakatemiassa, Kiasmassa ja HAMissa. Hän on jalostanut havainnosta piirtämisen opetusmenetelmiä ja kehittänyt metodin liikepiirustuksen opettamiseen aloittelijoista ammattilaisiin. Piirustustekniikoiden ja työskentelytapojen mahdollisuuksien avaaminen, piirtämisen kynnyksen madaltaminen sekä pyrkimys monialaiseen yhteistyöhön luonnehtivat hänen opetusfilosofiaansa Helsingin yliopistolla. Rossi on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta ja taiteen kandidaatiksi Taideteollisesta korkeakoulusta.