AIV valloitti maailman 

Näyttelymme professori on Artturi Ilmari Virtanen (1895–1973), joka tunnetaan erityisesti AIV-rehun keksijänä. Virtanen kehitti paremmin säilyvän rehun yhdessä biokemisti Henning Karströmin kanssa Valion tutkimuslaboratoriossa 1920-luvulla. AIV-rehun ansiosta maidon vitamiinipitoisuus pysyy korkeana ympäri vuoden. Virtaselle myönnettiin rehun kehittämisestä Nobel-palkinto vuonna 1945.

Artturi I. Virtanen oli Helsingin yliopiston ensimmäinen biokemian professori. Biokemistit tutkivat eliöiden kemiallisia rakenteita ja ihmisen terveyteen liittyviä haasteita. Virtasen aloitteesta yliopistoon saatiin ravintokemian tutkimusala, jonka professoriksi tuli Virtasen oppilas Paavo Roine. Toinen hänen oppilaistaan, Fritz P. Niinivaara, toimi lihateknologian professorina. 

Virtanen oli aikansa tärkeä tiedevaikuttaja. Hän osallistui monissa vastuutehtävissä suomalaisten ravitsemuksen parantamiseen. Virtanen oli myös Suomen Akatemian ensimmäinen puheenjohtaja.