Ilmoittaudu koulutukseen: Uusia toiminnallisia ja kokeellisia töitä opetukseen
Onko mielessäsi ollut LUMA-oppiaineen perusopetuksen aihe, josta haluaisit tehdä harjoitustöitä oppilaittesi kanssa, mutta valmista ohjetta tai mahdollisuuksia kehittää ohjetta itse ei ole ollut? Oletko halunnut perehtyä tarkemmin Helsingin yliopiston tiedekasvatuskeskuksen tiedeluokkatoimintaan opetuksesi tukena?

Helsingin yliopiston tiedekasvatuskeskus järjestää Uusia toiminnallisia ja kokeellisia töitä opetukseen -koulutuksen matematiikan ja luonnontieteiden opettajille. Koulutuksessa kehitetään uusia harjoitustöitä opettajien sekä tiedeluokkiemme käyttöön.Mukana olevat opettajat osallistuvat harjoitusten ideointiin. Varsinainen harjoitustöiden ja ohjeiden kehittäminen tehdään tiedekasvatuskeskuksessa opettajien tarpeiden ja palautteen pohjalta. Työ voi olla mikä tahansa perusopetuksen opetussuunnitelmaa tukeva käytännön harjoitus, jonka tekemisessä olisi lopulta hyvä kulua alle kaksi tuntia (koululla 1-2 oppituntia). Ohjeet tulevat lopulta julkiseen käyttöön tiedekasvatuskeskuksen verkkosivustolle. Mukana olevat opettajat pääsevät itse harjoittelemaan työtä tiedekasvatuskeskukseen tai voivat tulla opetusryhmänsä kanssa kokeilemaan uutta työtä tiedeluokissa.

Vinkki: Koulutuksen voi myös hyvin yhdistää StarT-projektiin. Voit käyttää koulutusta tukemaan oman opetusryhmäsi StarT-projektia, vaikkakin itse projekti on toki suunniteltava koululla. Mikäli StarT ei ole vielä sinulle tuttu konsepti, ota selvää mistä StarT:ssa on kyse.

Koulutukseen otetaan mukaan enintään yhteensä 60 opettajaa eri aineista. Toteutettavat ohjeet valitaan lähitapaamisen yhteisen pohdinannan ja resurssien puitteissa.  Koulutus on osallistujille maksuton.

Koulutuksen aikataulu:

 • Ilmoittautuminen 24.11.2017 mennessä. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
 • Lähitapaaminen Helsingissä Kumpulassa 14.12.2017 klo 16:00 - 18:00
  • Tapaamisessa muotoillaan yhdessä toteutettavien työohjeiden lähtökohdat ja valitaan lopulliseen toteutukseen mukaan tulevat työohjeet
  • Glögitarjoilu
  • Myös etäosallistuminen on mahdollista
 • Harjoitustöiden kehitys tiedekasvatuskeskuksen toimesta tammikuun 2018 aikana. Opettajilla on mahdollisuus kommentoida syntyviä työohjeita verkon kautta
 • Uusien harjoitustöiden kouluttaminen osallistuville opettajille helmikuussa 2018. Ajankohta sovitaan osallistujien kesken oppiainekohtaisesti.
 • Osallistuvien opettajien oppilasryhmille vierailut tiedeluokkiin uusien töiden merkeissä huhtikuun 2018 loppuun mennessä. Ajankohta sovitaan kunkin ryhmän kanssa erikseen.

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen!

Tiedustelut: Markus Jylhä

Koulutusta rahoittaa Magnus Ehrnroothin säätiö.