Kemian opetuksen päivät 2015

Kemian opetuksen päivät 2015

Vuosi 2015 on juhlavuosi Kemian opetuksen päiville. Perinteiset päivät täyttävät kymmenen vuotta! Juhlistamme vuotta jakamalla opetuksen päivät kahteen osaan. Ensimmäinen osa tapahtuu Messukeskuksessa 19.3.2015 ja toinen osa LUMA-päivillä Joensuussa 1.-3.6.2015. Kemian opetuksen päivät tulevat jatkossa sulautumaan osaksi valtakunnallista suurtapahtumaa.

2015-kemian-päivät

19.3.2015 Tieto- ja viestintätekniikan käyttö kemian opetuksessa ja sähköinen ylioppilaskoe, Kemian päivät, Messukeskus

Tietotekniikka tiedeopetuksessa on ollut kuuma aihe jo vuosia, mutta sen tehokas käyttöönotto ei ole onnistunut: päätteiden ja laitteiden sekä sopivien ohjelmien ja koulutuksen puute. Tablettitietokoneiden ja mobiililaitteiden määrä on viime aikoina kasvanut koulujen ja oppilaiden käytössä, sekä uusia laitteistokokeiluja tehdään ympäri maata. Uusi kansallinen opetussuunnitelma tulee painottamaan tieto- ja viestintätekniikan (TVT) käyttöä kemian opetuksessa ja sekä sähköinen ylioppilaskirjoitus saapuu lukioihin 2018. Nämä on aiheuttavat suurta painetta oppilaitoksiin. Mikä on hyvää TVT:n käyttöä ja mitä lisäarvoa tekniikka tuo mukanaan? Luentosarjassa kuullaan tämän hetken pioneereja, jotka ovat toteuttaneet jo pitkään TVT:n käyttöä omassa kemian opetuksessaan sekä työssään.

Kemian päivien verkkosivu

Tieto- ja viestintätekniikan käyttö kemian opetuksessa

Puheenjohtaja koordinaattori Veli-Matti Ikävalko, Kemian opetuksen keskus Kemma, Helsingin yliopiston LUMA-keskus

9.30 Aloitussanat