AGRIFOOD

AGRIFOOD on yliopistollinen täydennyskoulutus maatalousyrityksensä aktiivisesta kehittämisestä kiinnostuneille eteläpohjalaisille alkutuottajille.

Koulutus tarjoaa tuottajalle:

  • Osaamista yrityksen kannattavuuden ja tulevaisuuden kilpailukyvyn kehittämiseksi
  • Ideoita uudistua ja kehittää uusia liiketoimintamahdollisuuksia
  • Innovaatiovalmiuksia
  • Osaamista kestävien ja resurssitehokkaiden ratkaisujen toteuttamiseen yritystoiminnassa
  • Mahdollisuuksia tuottajien väliseen yhteistyöhön ja verkostoitumiseen ja sitä kautta oman hyvinvoinnin lisääntymiseen.

Kuvaus

AGRIFOOD - Ruokajärjestelmä- ja liiketoimintaosaamisen kehittämisohjelma alkutuottajille on suunniteltu vastaamaan eteläpohjalaisten tuottajien kasvaneisiin osaamistarpeisiin. Koulutuksen tavoitteena on nostaa tuottajien liiketoimintaosaamisen tasoa ja varmistaa heidän yritystoimintansa menestyminen myös tulevaisuudessa.

Toteutustapa

Koulutus koostuu lähipäivistä, jotka toteutetaan yhden–kahden päivän jaksoissa noin kerran kuukaudessa. Koko ohjelman suorittaville koulutukseen sisältyy luento-opetuksen lisäksi myös oppimistehtäviä. Kouluttajina toimivat alan parhaat asiantuntijat.

Uudistuva maatalous-seminaari 9.4.2019

Tervetuloa Uudistuva maatalous -seminaariin Seinäjoelle 9.4.2019 klo 12.15-16.15! Seminaarin pääpuhujaksi saapuu maatalouden kannattavuusselvityksen tekijä Reijo Karhinen. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Karhinen on OP-ryhmän entinen pääjohtaja ja Valtion kehitysyhtiö Vaken hallituksen puheenjohtaja. Maatalousyrityksen talousjohtamisen haasteista ja mahdollisuuksista seminaarissa kertoo johtaja Jaakko Kohtala, A-Tuottajat Atria Sika. Lisäksi seminaarissa kuullaan muun muassa Nurmoon rakenteilla olevasta biokaasulaitoksesta, jota tulee esittelemään Nurmon Bioenergia Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Heilä. Maatalousyrittäjä, Käytännön maamiehen ohrakilpailun voittaja 2018 Kari Alasaari Lapualta kertoo täsmäviljelyn tarjoamista mahdollisuuksista nyt ja tulevaisuudessa.

Lisäksi seminaarissa tutustutaan innovatiiviseen maatalousalan yritykseen. Tilaisuus on suunnattu erityisesti alkutuottajille ja muille aiheesta kiinnostuneille mm. alan opettajille, kehittäjille, viranomaisille ja tutkijoille sekä alan opiskelijoille. Seminaari on maksuton.

Ilmoittautuminen seminaariin 4.4.2019 mennessä alla olevan linkin kautta:
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/97221/lomake.html

AIKA Tiistai 9.4.2019 klo 12.15–16.15
PAIKKA Kampustalon auditorio C0062, Kalevankatu 35 (Kampustalo) Seinäjoki
www.seamk.fi/seamk-info/yhteystiedot/pysakointi/

LISÄTIEDOT
katja.perttu@helsinki.fi, puh. 050 538 9670
www.helsinki.fi/ruralia/koulutus/agrifood.html
www.facebook.com/agrifoodohjelma/

SEMINAARIESITE

 

Tervetuloa maksuttomaan seminaariin koskien maatilayritysten riskienhallintaa

Aika:  ke 21.11.2018 klo 9 - 16
Paikka: Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Frami F, Lasipalatsi (F144), Kampusranta 11, Seinäjoki
OHJELMA: Maatilayritysten riskienhallintaseminaari 21.11.2018
Tilaisuus on suunnattu erityisesti alkutuottajille ja muille aiheesta
kiinnostuneille. Seminaari on maksuton.

ILMOITTAUTUMINEN 18.11 mennessä TÄSTÄ

Alkutuotanto osana ruokajärjestelmää 2 op (HY)

  • Maatalousyrityksen toiminnan kehittäminen osana tulevaisuuden kestävää ruokajärjestelmää
  • Maatalouden tulevaisuuden näkymät
  • Uudet liiketoimintamahdollisuudet
  • Uudet jakelukanavat
  • Vastuullisuus kilpailuetuna
  • Digitalisaatio

Tuottaja talouden ja osaamisen johtajana 2 op (VY)

  • Tuotantotilan johtaminen ja osaamisen kehittäminen
  • Talouden johtaminen ja tunnuslukujen tulkinta
  • Riskianalyysi ja riskien hallinta

Markkinointi 1 op (VY)

  • Markkinoinnin perusteita tuottajille
  • Markkinoinnin toteutus ja markkinoinnin uudet muodot
  • Brändi ja sen luominen

Yrityksen uudistuminen ja innovaatiotoiminta 1 op (TaY)

  • Miten nähdään maailma toisin?
  • Kuinka alkutuotantoyritys luo uutta tietoisesti?
  • Miten innovaatiot niveltyvät osaksi liiketoimintaa?
  • Millainen alkutuotantoyrityksen toimintaympäristö on ja kuinka se määrittää yrityksen innovaatiotoimintaa?

Juridiikkaa tuottajille 2 op (VY)

  • Yhteisöoikeus
  • Työoikeus
  • Sopimusoikeus

Hankkeen toteuttavat Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, Vaasan yliopisto Levón-instituutti ja Tampereen yliopisto Johtamiskorkeakoulu. Hanke on Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston rahoittama. Yhteistyökumppanina on MTK Etelä-Pohjanmaa. Hanketta osarahoittaa Kollin säätiö.