AGRIFOOD

AGRIFOOD on yliopistollinen täydennyskoulutus maatalousyrityksensä aktiivisesta kehittämisestä kiinnostuneille eteläpohjalaisille alkutuottajille.

Koulutus tarjoaa tuottajalle:

  • Osaamista yrityksen kannattavuuden ja tulevaisuuden kilpailukyvyn kehittämiseksi
  • Ideoita uudistua ja kehittää uusia liiketoimintamahdollisuuksia
  • Innovaatiovalmiuksia
  • Osaamista kestävien ja resurssitehokkaiden ratkaisujen toteuttamiseen yritystoiminnassa
  • Mahdollisuuksia tuottajien väliseen yhteistyöhön ja verkostoitumiseen ja sitä kautta oman hyvinvoinnin lisääntymiseen.

Kuvaus

AGRIFOOD - Ruokajärjestelmä- ja liiketoimintaosaamisen kehittämisohjelma alkutuottajille on suunniteltu vastaamaan eteläpohjalaisten tuottajien kasvaneisiin osaamistarpeisiin. Koulutuksen tavoitteena on nostaa tuottajien liiketoimintaosaamisen tasoa ja varmistaa heidän yritystoimintansa menestyminen myös tulevaisuudessa.

Toteutustapa

Koulutus koostuu lähipäivistä, jotka toteutetaan yhden–kahden päivän jaksoissa noin kerran kuukaudessa. Koko ohjelman suorittaville koulutukseen sisältyy luento-opetuksen lisäksi myös oppimistehtäviä. Kouluttajina toimivat alan parhaat asiantuntijat.

Alkutuotanto osana ruokajärjestelmää 2 op (HY)

  • Maatalousyrityksen toiminnan kehittäminen osana tulevaisuuden kestävää ruokajärjestelmää
  • Maatalouden tulevaisuuden näkymät
  • Uudet liiketoimintamahdollisuudet
  • Uudet jakelukanavat
  • Vastuullisuus kilpailuetuna
  • Digitalisaatio

Tuottaja talouden ja osaamisen johtajana 2 op (VY)

  • Tuotantotilan johtaminen ja osaamisen kehittäminen
  • Talouden johtaminen ja tunnuslukujen tulkinta
  • Riskianalyysi ja riskien hallinta

Markkinointi 1 op (VY)

  • Markkinoinnin perusteita tuottajille
  • Markkinoinnin toteutus ja markkinoinnin uudet muodot
  • Brändi ja sen luominen

Yrityksen uudistuminen ja innovaatiotoiminta 1 op (TaY)

  • Miten nähdään maailma toisin?
  • Kuinka alkutuotantoyritys luo uutta tietoisesti?
  • Miten innovaatiot niveltyvät osaksi liiketoimintaa?
  • Millainen alkutuotantoyrityksen toimintaympäristö on ja kuinka se määrittää yrityksen innovaatiotoimintaa?

Juridiikkaa tuottajille 2 op (VY)

  • Yhteisöoikeus
  • Työoikeus
  • Sopimusoikeus

Hankkeen toteuttavat Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, Vaasan yliopisto Levón-instituutti ja Tampereen yliopisto Johtamiskorkeakoulu. Hanke on Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston rahoittama. Yhteistyökumppanina on MTK Etelä-Pohjanmaa. Hanketta osarahoittaa Kollin säätiö.