Tue myötätuntotutkimusta!

Myötätunto-rahaston tarkoituksena on myötätunnon tutkimuksen ja tutkimukseen pohjautuvien myötätuntoa yhteiskunnassa lisäävien innovaatioiden tukeminen. Rahasto toimii osana Helsingin yliopiston teologian rahastoa.

Yksi esimerkki Helsingin yliopistossa tehtävästä myötätuntotutkimuksesta on Myötätunnon mullistava voima (CoPassion) –hanke. CoPassion-hanke tutkii, miten myötätuntoa synnytetään ja vahvistetaan organisaatioissa ja miten luodaan inhimillisesti ja taloudellisesti arvokkaita yrityksiä. Kilpailukykyä ja inhimillisyyttä tutkivien tutkijoiden työtä voi tukea tekemällä lahjoituksen Myötätunto-rahastoon. 

Tee lahjoitus

Myötätunto-rahastoon voi tehdä lahjoituksen verkossa osoitteessa onlinedonation.helsinki.fi. Jos rahasto ei ole valittuna alasvetovalikosta, valitse lahjoituskohteeksi Rahastolahjoitukset / Fonddonationer ja rahastoksi Myötätunto-rahasto. 

Voit tehdä lahjoituksen myös tilisiirtona Helsingin yliopiston rahastojen tilille. Viestikenttään lisätään tieto "Myötätunto-rahasto" sekä lahjoittajan yhteystiedot. Lahjoituksen voi tehdä Helsingin yliopiston rahastojen tilille, esimerkiksi Nordea FI32 157230 000 30072, NDEAFIHH. Kaikki tilit löydät täältä >>.

850 euroa ja sitä suuremmista lahjoituksista pyydämme täyttämään myös lahjakirjan. Lahjakirjan löydät täältä >>

Lahjoitukset verovähennyskelpoisia

Yksityishenkilöt ja kuolinpesät saavat verovähennysoikeuden yliopistoille tehdyistä vähintään 850 ja enintään 500 000 euron suuruisista lahjoituksista. Vähennysoikeus on voimassa 1.1.2016 alkaen ja se koskee ansiotuloja.

Yhteisöt saavat vähentää verotuksessa vähintään 850 euron ja enintään 250 000 euron suuruisen rahalahjoituksen, joka on tehty tiedettä, taidetta tai suomalaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä edistävään tarkoitukseen Euroopan talousalueeseen kuuluvalle valtiolle tai Euroopan talousalueella olevalle julkista rahoitusta saavalle yliopistolle tai korkeakoululle taikka näiden yhteydessä olevalle yliopistorahastolle.