Promootioakti
Promootioakti on promootiojuhlan keskeisin ja juhlallisin osuus. Seremoniassa tutkinnon suorittaneet tohtorit vihitään akateemiseen arvoonsa yliopiston juhlasalissa. Eläinlääketieteellisen tiedekunnan tohtoripromootion aktia vietetään perjantaina 19.5.2023 klo 12.00.

Promootioaktiin kutsutaan arvovieraita ja eläinlääketieteen yhteisön jäseniä yleisöksi. Myös promovoitavilla tohtoreilla on mahdollisuus kutsua läheisiään yleisöön. Promootioakti on vieraille maksuton. Toivomme promovoitavien tohtorien ilmoittavan tilaisuuteen saapuvien läheistensä lukumäärän ilmoittautumisen yhteydessä. On tärkeää huomioida, että kaikkia tilaisuuden osallistujia koskee tarkka pukukoodi.

Tilaisuus on luonteeltaan arvokas ja juhlallinen. Myöhässä saapuminen ei ole sopivaa, vaan yleisön on oltava paikoillaan juhlasalissa klo 11.45. Yleisön odotetaan istuvan hiljaa paikallaan koko tilaisuuden ajan, minkä vuoksi promootioakti ei ole koko perheen juhla. Juhlasalista voi poistua kesken ainoastaan pakottavasta syystä. Promootioaktissa saa valokuvata vain promootion viralliset valokuvaajat. Yleisöltä kuvaaminen on kielletty.

Promootioaktista juhlayleisö siirtyy promovoitujen tohtorien kanssa kulkueena Tuomiokirkkoon jumalanpalvelukseen tai Kansalliskirjastoon tunnustuksettomaan tilaisuuteen. Kirkosta ja kirjastosta palataan kulkueena takaisin yliopiston päärakennukseen. Ne läheiset, jotka eivät osallistu tilaisuuteen juhlasalissa, voivat tulla seuraamaan kulkuetta Senaatintorille ja Unioninkadun varteen. Kulkueen alkamisajankohdasta voidaan antaa ainoastaan arvio. Viimeisin tieto aikataulusta löytyy Ohjelma-sivulta.

Promootioaktin kulku

Kulkueet saapuvat

Promoottorin puhe

Kanslerin lupakirjeen lukeminen

Tiedekunnan kysymys primustohtorille, vastaus ja hyväksyntä

Riemutohtorin, kunniatohtoreiden ja tohtoreiden vihkiminen

Ultimustohtorin puhe

Promootiokantaatti

Promoottorin päätössanat

Maamme-laulu

Kulkue Tuomiokirkkoon / Kansalliskirjastoon

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.