Tapaa meidät

Millaista yliopistossa on opiskella? Tule tutustumaan yliopiston opintotarjontaan ja opiskeluun. Tältä sivulta löydät tietoa opiskeluinfoista, avointen ovien tapahtumista, messuista ja yleisölle avoimista luennoista.

KOE KAMPUS

Koe kampus! järjestetään seuraavan kerran 25.10.2018. Aalto-yliopiston ja Taideyliopiston kanssa järjestettävässä tapahtumassa osallistujat pääsevät kiertämään kampuksilla, kurkistamaan suljettujen ovien taakse laboratorioihin ja luentosaleihin, tapaamaan opiskelijoita sekä osallistumaan eri tieteenalojen miniluennoille ja infotilaisuuksiin.

HÖGSKOLEDAGEN

Högskoledagen järjestetään seuraavan kerran 1.11.2018. Tapahtuma tarjoaa tilaisuuden tutustua ruotsinkielisiin opiskelumahdollisuuksiin Helsingissä. Ohjelmaa järjestetään ruotsin kielellä päivän aikana Helsingin yliopistossa, Hanken Svenska handelshögskolanissa, Aalto-yliopistossa, Taideyliopistossa sekä ammattikorkeakoulu Arcadassa.

MEILAHDEN KAMPUSPÄIVÄ

Meilahden kampuspäivänä 22.3.2018 tutustutaan lääketieteelliseen tiedekuntaan. Ohjelmassa on opastettuja tutustumiskäyntejä useisiin eri kohteisiin, joihin on ennakkoilmoittautuminen. Lisäksi ohjelmassa on tapahtumatorin esittelypisteet sekä huippukiinnostavia luentoja. Ilmoittaudu tapahtumaan täällä. Ilmoittautuminen päättyy 16.2.2018 klo 16.

AVOIMEN YLIOPISTON INFO

Helsingin yliopiston Avoimessa yliopistossa voit suorittaa Helsingin yliopiston tutkintovaatimusten mukaisia opintoja. Tervetuloa tutustumaan Avoimen toimintaan ja kysymään asiantuntijoilta opinnoista ja opiskelusta 28.8.2018 klo 15-19.00 (Tiedekulma, Yliopistonkatu 4). Lisätietoja ohjelmasta täältä lähempänä tapahtumaa.

Tule vierailemaan Helsingin yliopiston ja Avoimen yliopiston yhteiselle osastolle Studia-messuille Messukeskukseen. Seuraavan kerran messut järjestetään 27.–28.11.2018.

Yliopiston osastolla voit jututtaa tiedekuntien opiskelijoita ja henkilökuntaa sinua askarruttavissa kysymyksissä.

Yliopistolla järjestetään yleisölle avoimia luentoja, joita voi usein seurata myös verkon välityksellä.

Tiedekulma tarjoaa tilan huipputieteen äärelle. Tiedeteemojen ja yksittäisten tapahtumien ympärille rakentuvassa ohjelmistosta tarkastellaan niin yliopistossa tehtävää monipuolista huippututkimusta kuin ajankohtaisia ja päivänpolttavia aiheita. Löydät Tiedekulman osoitteesta Yliopistonkatu 4.

Studia Generalia on Avoimen yliopiston järjestämä luentosarja, jossa tiettyä teemaa käsitellään monen eri oppiaineen näkökulmasta. Kevään 2018 luentosarjalla (22.2.-22.3.) mennään metsään ja ihastellaan sen ihmeitä. Luentoja voi seurata myös suorana ja tallenteina verkossa. Studia Generalia on kaikille avoin ja maksuton.

Meilahden kampuspäivänä 23.3.2018 tutustutaan lääketieteelliseen tiedekuntaan, Biomedicum Helsinki, Haartmaninkatu 8. Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy 16.2.2018 klo 16.

Dyna-miitit on konsepti, jossa pääset tutustumaan suomalaiseen luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian osaamiseen. Voit osallistua mm. yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen järjestämiin luonnontiede- matematiikka- ja teknologia-aiheisiin yleisötapahtumiin ja raportoida niitä oppimispäiväkirjatyyppisesti. Riittävän määrän osallistumisia raportoimalla saat LUMA-diplomin, jota vastaan voit anoa lukion kurssisuoritusta oman lukiosi rehtorilta.

Tieteen päivät järjestetään seuraavan kerran Helsingissä 18.1.2018.

Uni: Nu – heta möten mellan vetenskap och debatt. Du får träffa framstående experter och se de gnistor som uppstår när idéer och teorier möts. Seriens föreläsningar bandades och sändes i realtid, länkar till alla föreläsningsklipp hittar du på webbsidan.