Ota vastaan opiskelupaikkasi

Noudata näitä ohjeita, jos Helsingin yliopiston hakijapalvelut lähetti sinulle sähköpostiviestin, jossa sinua kehotettiin noudattamaan näitä ohjeita.

Jos löysit nämä ohjeet jollakin muulla tavalla (esimerkiksi hakukoneella), niin huomioi, etteivät nämä ehkä ole ohjeet, joita juuri sinun tulisi noudattaa. Helsingin yliopiston hakijapalvelut lähettää jokaiselle hakijalle sähköpostiviestin, jossa kerrotaan, mitä ohjeita juuri hänen tulee noudattaa opiskelupaikkaa vastaanottaessaan.

Ota opiskelupaikka vastaan jommallakummalla seuraavista tavoista:

  • Jos sinulla on suomalainen henkilötunnus ja sen lisäksi suomalaiset verkkopankkitunnukset tai suomalainen mobiilivarmenne tai suomalainen sähköinen henkilökortti, ota opiskelupaikka vastaan Opintopolku.fi-sivuston Oma Opintopolku -palvelussa.
  • Muussa tapauksessa ota opiskelupaikka vastaan täyttämällä ja lähettämällä sähköinen lomake 67027.

Ota opiskelupaikka vastaan vain jommallakummalla edellä mainituista tavoista, älä molemmilla.

Ilmoituksesi opiskelupaikan vastaanottamisesta on sitova. Kun olet lähettänyt ilmoituksen, et voi peruuttaa ilmoitusta etkä muuttaa ilmoituksen sisältöä.

Menetät sinulle tarjotun opiskelupaikan, jos et ota opiskelupaikkaa vastaan määräajan kuluessa. Määräajan päättymishetki ilmoitettiin sinulle sähköpostiviestissä, jonka otsikko oli joko "Tietoja valinnan etenemisestä" tai "Helsingin yliopisto tarjoaa sinulle opiskelupaikkaa".

Jos olet hakenut useita opiskelupaikkoja, perehdy yhden paikan säännökseen ennen kuin päätät, otatko sinulle tarjotun opiskelupaikan vastaan.

Jos sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa humanistisessa tiedekunnassa, huomioi, että opiskelupaikan vastaanottamalla luovut aikaisemmista oikeuksistasi suorittaa tutkinto humanistisessa tiedekunnassa, jos sinulla sellaisia oikeuksia on.