Ilmoita yliopistolle otatko opiskelupaikan vastaan

Tämä ohje on sinulle, jolle Helsingin yliopisto on vuonna 2018 tarjonnut opiskelupaikkaa alempaan tai ylempään korkeakoulututkintoon tai molempiin johtavassa koulutuksessa.

Otatko opiskelupaikan vastaan?

Päätä ensin otatko sinulle tarjotun opiskelupaikan vastaan.

Jos olet hakenut useita opiskelupaikkoja, perehdy yhden paikan säännökseen Opintopolussa ennen kuin teet päätöksesi.

Jos olet niin sanottu ensikertalainen ja otat sinulle tarjotun opiskelupaikan vastaan, et enää jatkossa ole ensikertalainen. Jos haet uudelleen opiskelupaikkaa suomalaisessa korkeakoulussa, et voi tuolloin saada ensikertalaisella varattua opiskelupaikkaa.

Jos olet parhaillaan tai olet aikaisemmin ollut Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelijana, huomioi nämä säännöt ottaessasi sinulle tarjottua paikkaa vastaan.

Ilmoita päätöksestäsi yliopistolle

Kun olet päättänyt otatko opiskelupaikan vastaan, ilmoita päätöksestäsi yliopistolle.

Ilmoita päätöksestäsi myös siinä tapauksessa, että päätät olla ottamatta opiskelupaikkaa vastaan. Näin yliopisto voi tarjota opiskelupaikkaa jollekin muulle.

Jos sinulla on suomalainen henkilötunnus, ilmoita päätöksestäsi Opintopolku.fi-sivuston Oma Opintopolku -palvelua käyttäen. Palveluun kirjautuaksesi tarvitset suomalaiset verkkopankkitunnukset, suomalaisen mobiilivarmenteen tai suomalaisen sähköisen henkilökortin. (Jos sinulla ei ole mitään näistä, ota välittömästi yhteyttä hakijapalveluihin.)

Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, Opintopolku-järjestelmä lähettää sinulle sähköpostiviestin. Kyseinen viesti sisältää linkin, jonka kautta pääset ilmoittamaan päätöksestäsi. Opintopolku-järjestelmä lähettää sinulle kyseisen viestin 24 tunnin kuluessa valinnan tuloksen julkaisemisesta.

Huomioi, että ilmoituksesi on sitova. Kun olet lähettänyt ilmoituksen, et voi enää peruuttaa ilmoitusta etkä muuttaa ilmoituksen sisältöä.

Menetät sinulle tarjotun opiskelupaikan, jos et ota opiskelupaikkaa vastaan määräajan kuluessa. Määräajan päättymishetki ilmoitettiin sinulle hakijapalveluiden lähettämässä sähköpostiviestissä "Tietoja valinnan etenemisestä" tai "Helsingin yliopisto tarjoaa sinulle opiskelupaikkaa".