Humanistisen tiedekunnan ohje toisen tiedekunnan tai yliopiston opiskelijalle

Jos olet paraikaa tai olet aikaisemmin ollut opiskelija Helsingin yliopistossa (muussa kuin humanistisessa tiedekunnassa) tai jossakin toisessa yliopistossa, huomioi seuraava sääntö.

Jos

• sinulle myönnetään oikeus suorittaa humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto ja filosofian maisterin tutkinto Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa ja
  • otat sinulle tarjotun opiskelupaikan vastaan

niin

• sinun on ensin suoritettava humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa ja
  • vasta tämän jälkeen voit suorittaa filosofian maisterin tutkinnon Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa.

Et siis voi "korvata" humanistisessa tiedekunnassa suoritettavaa humanististen tieteiden kandidaatin tutkintoa jossakin toisessa yliopistossa suorittamallasi humanististen tieteiden kandidaatin tutkinnolla ja aloittaa opiskelua suoraan maisteriopinnoista.

Jos haluat oikeuden suorittaa vain filosofian maisterin tutkinnon, sinun on haettava oikeutta suorittaa vain filosofian maisterin tutkinto.