Helsingin yliopiston hakijapalvelut etsii valvojia kevään 2018 valintakokeisiin

Oletko reipas ja rohkea, mutta myös tarkka ja huolellinen? Valintakoevalvojiksi etsitään henkilöitä, jotka eivät pelkää olla esillä ja ottaa tilanne haltuun salin edessä, jossa voi olla jopa satoja hakijoita, tai salissa, jossa on erityisjärjestelytarpeita. Valintakoevalvojan tehtäviin kuuluu huolehtia, että kaikki salissa toimii moitteettomasti kokeen alusta aina koetilanteen päättymiseen saakka. Valvojan täytyy osata nopeasti tarttua myös mahdollisiin ongelmatilanteisiin ja tarvittaessa viestittää niistä eteenpäin vastuuhenkilöille.

Oletko halukas tekemään myös muita valintakokeeseen liittyviä töitä varsinaisen valvonnan lisäksi? Etsimme tietyn määrän henkilöitä tekemään muita töitä valintakokeiden osalta, joihin sisältyy muun muassa valintakokeiden aakkostamista, purkamista ja lajittelua huhti- ja toukokuussa. Lisäksi vastaavia töitä on myös varsinaisen valintakoeajan jälkeen kesäkuussa.

Valintakoevalvojiksi etsitään sekä suomen- että ruotsinkielisiä opiskelijoita. Eduksi katsotaan aiempi kokemus koevalvojana toimimisesta. Toivomme, että valvoja pystyy sitoutumaan mahdollisemman moneen työvuoroon.

Työvuorot

Valintakoevalvojia tullaan rekrytoimaan noin 130. Valintakokeet järjestetään arkipäivisin ajalla tiistai 24.4. – maanantai 28.5.2018. Tyypillinen työvuoro kestää 6-8 tuntia. Työvuorot sijoittuvat klo 7.00 – 21.00 väliselle ajalle.

Haku- ja valintaprosessi

Sinut voidaan valita valintakoevalvojaksi, jos täytät seuraavat ehdot:

• Olet tutkinto-opiskelija Helsingin yliopistossa.
  • Oikeutesi suorittaa tutkinto on voimassa vähintään 31.7.2018 asti.
  • Olet ilmoittautunut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle 2018.
  • Osallistut haastatteluun.
  • Osallistut koevalvojien pakolliseen koulutukseen, joka järjestetään ennen ensimmäistä valintakoetta (ks. tiedot alla).

Jos olet kiinnostunut valvojana toimimisesta, täytä sähköinen rekrytointilomake, joka aukeaa torstaina 1.3.2018 klo 9.00. Linkki e-lomakkeelle: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/86344/lomake.html.

Rekrytointilomake toimii Helsingin yliopiston e-lomake-palvelussa. Lomakkeen täyttäminen edellyttää kirjautumista palveluun Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Lomake sulkeutuu sunnuntaina 11.3.2018 klo 23.59.

Hakijapalvelut järjestää tehtävää varten haastattelut viikolla 12, torstaina 22.3. ja perjantaina 23.3. aikavälillä 9.00-17.00. Kyseessä on ryhmähaastattelu/-tehtävä, joka kestää n. 15-20 minuuttia.

Koevalvojaksi valitsemisesta ilmoitetaan sähköpostitse viimeistään torstaina 29.3.2018. Valvojien on ilmoitettava sitoutumisestaan tarjottujen työvuorojen tekemiseen viimeistään keskiviikkona 4.4.2018 klo 23.59. Ilmoitamme työvuoroista n. viikkoa ennen koulutusta (viikolla 15).

Koevalvojien koulutus

Koevalvojiksi valitut koulutetaan tehtäviinsä tiistaina 17.4.2017 klo 14.00-18.00 myöhemmin ilmoitettavassa keskustakampuksen salissa. Tilaisuus on pakollinen kaikille valvojiksi valituille (myös aikaisemmin koevalvojana toimineille), joten ethän täytä rekrytointilomaketta, jos et voi osallistua tähän koulutustilaisuuteen.

Koevalvojiksi valitut koulutetaan tehtäviinsä suomeksi. Koevalvojiksi valittavilta vaaditaan vähintään hyvää suomen kielen taitoa. Lisäksi osan valvojista tulee osata myös ruotsia hyvin, sillä osassa koesaleista on pelkästään ruotsinkielisiä hakijoita.

Palkkiot

Koevalvojalle maksetaan palkkio, joka on 13,5 euroa / tunti.

Lisätietoja

Mahdolliset valvojien rekrytointia koskevat kysymykset voit lähettää sähköpostiosoitteeseen hakijapalvelut(at)helsinki.fi. Huom. Kirjoita viestin otsikkoon ’Valintakoevalvojien rekrytointi’.