Aktivoi käyttäjätunnuksesi

Kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja tehnyt lukuvuosi-ilmoittautumisen, tietosi tallennetaan yliopiston opiskelijarekisteriin, Oodiin. Tallennus aloitetaan toukokuun alusta alkaen.

Jos yliopistoon hakiessasi annoit sähköpostiosoitteesi, sinulle ilmoitetaan sähköpostitse, kun tietosi on tallennettu. Tämän jälkeen voit aktivoida käyttäjätunnuksesi Helsingin yliopiston tietojärjestelmiin.

Jos yliopistoon hakiessasi et antanut sähköpostiosoitettasi tai et muista annoitko sen, odota, että saat opiskelutodistuksen postitse ja aktivoi vasta sen jälkeen käyttäjätunnuksesi.

Kun aktivoit käyttäjätunnuksen sähköisesti, saat itse valita tunnuksesi ja sähköpostiosoitteesi. Sähköisesti käyttäjätunnuksen aktivointi onnistuu myös ulkomailta käsin  Näin varmistat samalla sen, että voit ilmoittautua esim. kielikeskuksen kursseille ajoissa.

Palvelu toimii kaikkien suomalaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella sekä Suomen poliisin myöntämän sähköisen henkilökortin ja kortinlukijalaitteen avulla. Mahdollisissa ongelmatapauksissa voi ottaa yhteyttä yliopiston Helpdeskiin.

Tarkemmat ohjeet käyttäjätunnuksen aktivoimisesta löydät Helsingin yliopiston Helpdeskin ohjesivulta. Aktivoidessasi käyttäjätunnuksen sitoudut noudattamaan tietojärjestelmien käyttösääntöjä sähköisellä allekirjoituksella.

Tämä ohje ei koske niitä opiskelijoita, joilla on jo olemassa käyttäjätunnus. Heidän tunnuksensa säilyy ennallaan. Voimassaolevaa tunnusta jatketaan automaattisesti läsnäolotietojen mukaan noin kuukausi ennen vanhenemista. Mikäli kuitenkin aiemmin saamasi käyttäjätunnus on ehtinyt vanhenta, aktivoi tunnus uudelleen kuten uudet opiskelijat.