Valintakokeiden näyttö- ja kopiointipalvelu

Alla oleva teksti koskee näyttö- ja kopiointipalvelua vuonna 2018.

Vuoden 2019 tiedot päivitetään viimeistään alkukesällä 2019.

Voden 2018 valintakokeiden näyttöpalvelu toimi 30.9.2018 asti. Kopiointipalvelu toimii 31.12.2018 asti. 

Huomaa seuraavat poikkeukset:

Helsingin yliopistossa keväällä 2018 VAKAVA-valintakokeeseen osallistuneilla kaksivaiheisten valintojen (luokanopettaja, lastentarhanopettaja, erityispedagogiikka, käsityönopettaja, kotitalousopettaja) hakijoilla on mahdollisuus tilata vastauslomakkeensa sähköisesti eri lomakkeella. VAKAVA-koe ei ole mukana näyttöpalvelussa, eli sitä ei voi tulla katsomaan. Lisätietoa ja tilaaminen.

Kasvatustieteiden soveltuvuuskoe ei ole mukana näyttö- ja kopiointipalvelussa. Soveltuvuuskokeen pisteet näkyvät hakukohdekohtaisilla pistesivuilla.

Oikeustieteellisen suomenkielinen valintakoe ei ole mukana Helsingin yliopiston näyttö- ja kopiointipalvelussa. Itä-Suomen yliopisto hoitaa näyttöpalvelun. Lisäinfoa Itä-Suomen verkkosivuilla. (Urvalsprovet i juridik on mukana Helsingin yliopiston näyttö- ja kopiointipalvelussa).

Lääketieteen ja hammaslääketieteen valintakokeet tulee pyytää siitä yliopistosta, jossa on osallistunut valintakokeeseen, eli Helsingissä kokeen tehneet pyytävät kokeen tämän sivun ohjeistuksen mukaisesti. Eläinlääketieteen valintakoe tulee pyytää Helsingin yliopistolta riippumatta siitä, missä valintakokeeseen on osallistunut.

Biologian ja ympäristötieteiden valintakokeet eivät ole mukana näyttö- ja kopiointipalvelussa. Oulun yliopisto hoitaa näyttöpalvelun. Lisäinfoa biologian yhteisvalinnan sivuilta.

Psykologian valintakoeyhteistyön osalta (Helsinki, Tampere ja Turku) valintakokeen vastauslomakkeen kopiot tilataan Helsingin yliopiston näyttö- ja kopiointipalvelusta.

Farmasian valintakoeyhteistyön osalta (Helsinki, Itä-Suomi ja Åbo Akademi) valintakokeen vastauslomakkeen kopiot tilataan siitä yliopistosta, jonka koepaikkakunnalla on tehnyt kokeen (Helsinki, Kuopio, Maarianhamina/Turku/Vaasa).

Sinulla on oikeus tutustua omiin valintakoevastauksiisi. Sinulla ei ole oikeutta tutustua muiden valintakoevastauksiin.

Tutustumiseen varataan 30 minuutin aika. Täytä ajanvarauslomakkeen tiedot huolellisesti ja tarkista tarvittavat tiedot Oma Opintopolku -palvelusta. Valintakokeita ei voi tulla katsomaan ilman ajanvarausta.

Saat järjestelmästä automaattisen vahvistuksen, että ajanvaraustietosi on tullut perille. Ajanvaraus on sitova eikä sitä voi perua. Tämä tarkoittaa myös sitä, että varatessasi ajan, sinun oletetaan tulevan paikalle. Mikäli et ilmesty paikalle (tai olet myöhässä), sinulta voidaan evätä mahdollisuus uuteen varaukseen.

Tule toimipisteeseen vähintään 5 minuuttia ennen sinulle varattua tutustumisaikaa ja ota henkilöllisyystodistuksesi valmiiksi esille. Todista henkilöllisyytesi suomalaisella poliisin myöntämällä henkilökortilla, suomalaisella ajokortilla tai minkä tahansa valtion passilla. Henkilöllisyystodistus tarkistetaan siinä yhteydessä, kun sinut päästetään näyttötilaan sisälle.

Virkailija osoittaa sinulle tilan, jossa voit tutustua valintakoevastauksiin hänen valvonnassaan. Sinulla on aikaa tutustua kokeeseesi 30 minuuttia. Tilassa on nähtävillä ainoastaan kokeesi, ei muita dokumentteja. Arvosteluperusteet ja mallivastaukset julkaistaan yliopiston nettisivuilla, ja voit halutessasi tulostaa ne ja tuoda mukanasi. Kokeiden näyttötilanteessa vastauksia ei ole erikseen saatavilla, eikä tilassa ole tulostusmahdollisuutta. Mikäli mallivastauksia ja/tai aineistoa ei ole julkaistu nettisivuilla, ne toimitetaan sinulle nähtäville näyttötilaisuudessa koepaperisi kanssa.

Saat halutessasi tehdä vastauksista muistiinpanoja erillisillä muistiinpanovälineillä tai useimmissa tapauksissa ottaa vastauksista valokuvia matkapuhelimellasi. Kaikkia valintakokeita ei kuitenkaan saa valokuvata, tästä ilmoitetaan erikseen saapumisesi yhteydessä. Et saa muuttaa vastauspapereita millään tavoin, etkä saa viedä vastauspapereita mukanasi poistuessasi. Mikäli haluat poistua kesken näyttötilaisuuden, tulee sinun palauttaa vastauspaperit virkailijalle, eikä sinua tämän jälkeen enää päästetä tilaan takaisin.

Virkailija ei osaa vastata kysymyksiisi, jotka koskevat koetehtävien oikeita vastauksia, koevastausten arvosteluperusteita, arvosteluperusteiden soveltamista sinun vastauksiisi tai merkintöjä, joita arvostelijat mahdollisesti ovat tehneet vastauspapereihisi. Jos sinulla on kysyttävää arvostelusta, pyydämme ensiksi tutustumaan mallivastaukseen ja valintaperusteisiin. Jos sinulla on tämän jälkeen vielä kysyttävää, pyydämme ottamaan yhteyttä hakijapalveluihin esimerkiksi sähköpostilla: valintakoekopio (at) helsinki.fi

Jos et pääse tutustumaan vastauksiin itse, voit lähettää sijastasi asiamiehesi. Asiamiehenäsi voi toimia kuka tahansa henkilö, jonka valtuutat toimimaan asiamiehenäsi. Voidaksesi valtuuttaa toisen osapuolen tutustumaan vastauspaperiisi, tulee sinun tehdä normaali ajanvaraus varausjärjestelmän kautta ja ilmoittaa asiamiehen nimi ja syntymäaika sähköpostitse. Lähetä sähköposti samasta sähköpostiosoitteesta, minkä olet ilmoittanut Opintopolun hakulomakkeella. Ilmoita asiamiehesi yhteystiedot osoitteeseen valintakoekopio (at) helsinki.fi. Laita viestin otsikoksi "Valintakoenäyttö - asiamies".

Mikäli haluat tutustua samalla kertaa useampaan kuin yhteen kokeeseen, muista ilmoittaa lomakkeessa kaikkien ohjelmien tiedot (lomakkeen hakukohteen kysymyksen yhteydessä erillinen ohje). Olemme yhteydessä sinuun puhelimitse ajanvarauksen poikkeuksellisesta pidentämisestä. Muutoin ajanvarausten pituus on aina 30 minuuttia per valintakoe.

Huomioithan, että koevastausten tutustumisen yhteydessä ei voi tilata tai saada kopioita omista koevastauksista. Jos haluat itsellesi kopiot koevastauksista, ne on tilattava erillisellä e-lomakkeella (katso ohjeet kohdasta Kopiopalvelu) ja ne toimitetaan sinulle sähköpostitse.

Valintakoevastausten katsominen paikan päällä on ilmaista, vastauskopioiden tilaaminen maksaa 15 euroa.

Valintakokeiden näyttöpalvelun paikka kesällä 2019 julkaistaan kesäkuussa 2019.

Voit tilata kopioita valintakoevastauksistasi sen jälkeen, kun olet saanut tiedon valintakokeen arvostelun valmistumisesta. Kopiot valintakoevastauksista ovat maksullisia. Kopioista peritään 15 euroa per tilaus.

Kopiot koevastauksista toimitetaan aina salatulla sähköpostilla. Tilattuja kopioita ei voi tulla noutamaan henkilökohtaisesti.

Jos haluat vastauksista kopioita, sinun tulee tilata ne täyttämällä e-lomake ja maksamalla 15 euron käsittelymaksu. Lomakkeen täyttäminen on sitova, sitä ei voi jälkikäteen enää perua. E-lomakkeen täyttämisen jälkeen järjestelmä ohjaa sinut suoraan maksusivulle. Huomaathan, että käsittelemme tilaukset maksutoimitusten perusteella, eli tilauksesi ei mene läpi ilman maksutoimitusta. 

Huomaa, että arvostelijoilla ei ole ollut velvollisuutta tehdä vastauspapereihin arvostelua tai oikeita vastauksia koskevia merkintöjä. Jos arvostelijat ovat tehneet vastauspapereihin merkintöjä, heillä ei ole ollut velvollisuutta tehdä merkinnöistä sellaisia, että joku muu kykenisi itsenäisesti tulkitsemaan merkintöjä oikein. Vastauspapereiden kopioiden perusteella et siis välttämättä pysty päättelemään, millä tavoin jokin vastaus oli virheellinen tai mikä olisi ollut oikea vastaus. Voit tutustua vuoden 2018 kokeiden mallivastauksiin/hyvän vastauksen perusteisiin täällä (mallivastaukset julkaistaan kesäkuun loppuun mennessä). Mikäli aineistoa ja/tai mallivastausta ei ole kyseisellä sivustolla julkaistu, se toimitetaan kopiotilauksesi yhteydessä.

Jokaisen hakukohteen valintakokeelle pitää tehdä oma hakemuksensa. Pyrimme lähettämään tilaamasi kopiot mahdollisimman pian tilauksesi jälkeen. Saat sähköpostitse kuittauksen, kun tilauksesi on onnistuneesti tallentunut järjestelmään.

 

 

Opettajankoulutuksen erillisillä opintokokonaisuuksilla on oma sivustonsa näyttö- ja kopiopalveluun. Pääset sivustolle tästä.