Ongelmia valintakokeessa?

Tälle sivulle päivitetään tietoa, jos jossakin sähköisessä valintakokeessa havaitaan ongelmia.

Jos kohtaat ongelmia kokeen aikana, voit olla meihin yhteydessä soittamalla numeroon 029 4120 211. Puhelinpalvelu aukeaa tunti ennen kokeen alkua ja sulkeutuu kokeen loputtua. Seuraa lisäksi tätä sivua. Vastaus ongelmiisi saattaa päivittyä tänne ennen kuin saat meihin yhteyden.

Ajankohtaista

Jos kohtaat ongelmia kokeen aikana, voit olla meihin yhteydessä soittamalla numeroon 029 4120 211.

Emme vastaa kokeen sisältöön liittyviin kysymyksiin.

Jos sinulla on kysyttävää koetta edeltävinä päivinä, voit laittaa sähköpostia hakijapalvelut@helsinki.fi. Priorisoimme kokeiden aikaan kiireellistä vastausta tarvitsevat sähköpostit. Otsikoi viestisi ”Sähköinen valintakoe” -tunnisteella. Näin nopeutat asiasi käsittelyä. Kerrothan viestissä myös, minkä koulutusohjelman valintakoetta kysymyksesi koskee.

Löydät kunkin valintakokeen osallistumisohjeet menemällä Opiskelijavalinnat koronavirustilanteessa -sivustolle. Avaa sieltä hakemasi koulutusohjelman valintaperustemuutossivu ja mene kohtaan ”Ohjeet kokeeseen osallistumiseen”. Useimmissa yhteisvalinnoissa sivu ohjaa sinut yhteisvalinnan verkkosivuille, joilla kerrotaan tarkemmat ohjeet kyseisiin kokeisiin.

Voit kohdata kirjautumisongelmia, jos koneessasi on jokin muu kuin alla mainittu käyttöjärjestelmä tai selain. Jos et pääse kirjautumaan,

  1. kokeile toista selainta.
  2. varmista, että selaimesi on päivitetty.
  3. kytke virustorjuntaohjelmasi pois päältä kirjautumisen ajaksi.

Koejärjestelmä tukee seuraavien selainten ajantasaisia versioita: Chrome, Edge, Firefox, Internet Explorer 11 tai Safari. Selaimessa on oltava JavaScript ja evästeet käytössä.

Järjestelmää on testattu kattavasti seuraavilla käyttöjärjestelmillä: Windows 10, macOS14 tai UbuntuLinux 18.04 LTS.

Kirjautumislinkki löytyy Oma Opintopolusta hakemukseltasi. Hakemuksen näet osiosta Hakemukset ja opiskelupaikan vastaanotto. Linkki on hakemuksessa osiossa nimeltä Linkki valintakokeeseen.

Kirjautumislinkki Oma Opintopolussa

Jos Opintopolkupalautusta tai Moodlea käyttävän kokeen koesivu ei valintakokeen aikaan avaudu tai et pysty avaamaan siellä julkaistuja dokumentteja, mene kokeen varasivulle (https://alert.helsinki.fi/valintakoesivut-2020-varajarjestelma/). Varasivu avataan käyttöön vasta kokeen alkamishetkellä, jos varsinainen valintakoesivu ei toimi. Linkki ei siis ole toiminnassa muuta kuin, jos varsinainen koesivu ei toimi niin kuin pitää. Ota tämä linkki talteen, jotta koehetkellä pääset tarvittaessa nopeasti sen avulla varasivulle. Linkki on lähetetty sinulle myös sähköpostilla viimeistään kaksi arkipäivää ennen koetta.