Oikeusnotaarin koulutusohjelman valinnat 2020

Oikeustieteellisen alan yhteisvalinnan verkkosivuilla kerrotaan valintaperustemuutoksista, jotka koskevat seuraavia hakukohteita:

 • Päähaku, oikeusnotaarin koulutusohjelma (Helsinki), suomenkielinen koulutus, oikeusnotaari ja oikeustieteen maisteri (3 v + 2 v)
 • Päähaku, oikeusnotaarin koulutusohjelma (Vaasa), suomenkielinen koulutus, oikeusnotaari ja oikeustieteen maisteri (3 v + 2 v)

Oikeusnotaarin koulutusohjelman ruotsinkielisten hakukohteiden valintaperusteiden muutoksista kerrotaan tämän sivun ruotsinkielisellä puolella.

[Tieto valitaperustemuutoksista päivitetty 30.4.2020]

Tieto oikeustieteellisen alan yhteisvalinnan valintakokeen toiseen vaiheeseen kutsuttaville hakijoille on lähetetty 1.6.2020 sähköpostilla hakijan Opintopolussa ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.  Hakijoiden ensimmäisen vaiheen pisteet on lisäksi julkaistu  oikeustieteellisen alan yhteisvalinnan verkkosivuilla.

Oikeustieteellisen alan yhteisvalinnan toisen vaiheen valintakoe järjestetään fyysisesti useammalla kampuksella Helsingissä ja Vaasassa 5.6.2020 klo 12:00-15:00. Tältä sivulta löydät ohjeet koetilanteessa toimimiseen sekä ohjeet koepaikalle saapumiseen. Löydät myös oman koesalisi alempaa tältä sivulta. Jos sinulle on myönnetty erityisjärjestelyjä, valintakoepaikkasi ilmoitetaan sinulle sähköpostitse viimeistään 3.6.2020.

Jos sinulla on todettu koronavirustauti ja sinut on määrätty karanteeniin, tulee sinun pysyä kotona; karanteenimääräyksen rikkominen on rikoslain mukaan terveydenhuoltorikkomus, josta voit saada rangaistuksen. Myös virustaudin jälkeen tulee sinun noudattaa THL:n ohjeita kotona pysyttelemisestä.

Vaikka sinulle ei olisi todettu koronavirustautia, mutta sinulla on lieviä flunssan oireita kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua tai kuumetta, sinun ei tule osallistua valintakokeeseen. Voit osallistua valintakokeeseen, jos oireiden alusta on kulunut kaksi viikkoa ja olet ollut oireeton vähintään kaksi vuorokautta.

Alla oleva ohjeistus koskee oikeustieteellisen alan yhteisvalinnan toisen vaiheen valintakoetta.

Saavu koepaikallesi hyvissä ajoin, ja pukeudu säänmukaisesti. Odota rakennuksen ulkopuolella, että valintakoevalvoja tai muu yliopiston henkilökuntaan kuuluva henkilö kutsuu sinut sisään. Hakijoita kutsutaan sisään yksi kerrallaan tai hallitusti enintään 20 hengen ryhmissä. Hakijoita aletaan kutsumaan sisään aikaisintaan klo 11:15 ja viimeistään klo 11:30. 

Koesaleihin otetaan 10–20 hakijaa/sali ja koko kokeen ajan, myös yliopiston tiloissa liikuttaessa, noudatetaan kahden (2) metrin turvavälejä. Näin pyrimme takaamaan turvalliset koetilat kaikille hakijoille.

Kaikkien osallistujien henkilöllisyys tarkastetaan ennen kokeen alkamista, joten pidä huoli siitä, että sinulla on henkilöllisyystodistus* mukanasi. Samalla tarkistetaan myös oikeutesi osallistua valintakokeeseen. Jos nimeäsi ei ole osallistujalistassa, et saa osallistua kokeeseen.

*virallinen, voimassa oleva henkilöllisyystodistus: passi, kuvallinen poliisin myöntämä henkilökortti, ajokortti, EU-/ETA-alueella myönnetty kuvallinen henkilökortti

Kokeessa

Koesaliin siirryttäessä sinun tulee seurata annettuja ohjeita. Suosittelemme, että käyt vessassa ennen koetilaisuutta, sillä liikkuminen yliopistojen tiloissa on tarkkaan rajattu tämänhetkisessä tilanteessa. Jos olet jo sisällä rakennuksessa missä teet kokeen ja haluat käydä vessassa, sinun tulee ensin mennä omaan koesaliisi opasteita seuraten. Koesalista valvoja saattaa sinut lähimpään vessaan.

Kokeeseen tulee ottaa mukaan:

 • lyijykynä (+ pyyhekumi ja tarvittaessa teroitin/lisälyijyt)
 • mahdollisesti tarvitsemasi lääkkeet (lääkkeet on poistettava alkuperäisistä pakkauksista, poislukien painopakkaukset ja sinun tulee esittää lääkkeet valvojalle saliin tullessa)

Halutessasi voit käyttää kokeessa omia suojaimia (maski, hanskat). Huomioithan, että sinun pitää näyttää kasvosi, kun valvoja tarkistaa henkilöllisyytesi.

Voit ottaa mukaan myös kertakäyttöiset korvatulpat, joiden tulee olla avaamattomassa, läpinäkyvässä pakkauksessa; huomioithan, että tällöin se, että et mahdollisesti kuule kokeessa annettavia lisäohjeita, on omalla vastuullasi.

Voit ottaa mukaasi myös korkillisen vesipullon ja pienet eväät; eväiden tulee mahtua 1 litran (läpinäkyvään) astiaan/pussiin.

Kaikki kellot on kielletty valintakokeessa. Nuuskan ja purukumin käyttö on kielletty.

Matkapuhelin tulee sulkea ennen kokeen alkamista ja jättää laukkuun/takin taskuun valvojan osoittamaan paikkaan; valvojat ohjeistavat mihin voit jättää tavarasi kokeen ajaksi.

Koepaperit on jaettu valmiiksi pöydille, mutta et saa koskea papereihin, ennen kuin valvoja antaa luvan. Muista heti kokeen alettua kirjoittaa nimesi ja muut vaaditut tiedot koepapereihin.

Jos sinulle tulee pakottava tarve aivastaa tai yskiä, niin kaikille paikoille on jaettu valmiiksi käsipapereita tai nenäliinoja tarkoitusta varten. Laita käytetty paperi taskuusi tai mahdollisuuksien mukaan suoraan roskakoriin. Älä ota mukaan omia nenäliinoja.

Jos alat tuntea flunssan oireiden kaltaisia oireita kesken koetilaisuuden, ilmoita tästä välittömästi valvojalle.

Valvojat ilmoittavat, kun koeaikaa on jäljellä 30 min ja kun koeaika loppuu. Koeajan päättyessä sinun tulee lopettaa kirjoittaminen välittömästi ja laskea kynä pöydälle.

Odota, että valvoja ohjeistaa sinua siitä, missä järjestyksessä koevastaukset palautetaan. Sinun tulee myös näyttää henkilöpaperisi koetehtäviä palauttaessasi. Kokeessa havaittu vilppi tai koeajan ylittäminen (esim. kirjoittamisen jatkaminen sen jälkeen, kun valvojat ovat ilmoittaneet, että koe päättyy) voivat johtaa kokeen hylkäämiseen.

Koesuorituksesi voidaan hylätä esimerkiksi seuraavissa tapauksissa:

 • sinulla on kokeen alettua hallussasi matkapuhelin, älyrannekello tai muu laite tai esine, jota voisi käyttää vilpin tekemiseen
 • häiritset muita kokelaita
 • poistut koesalista ilman valvontaa ennen kuin koesalista saa poistua
 • poistut vessakäynnillä valvojan seurasta
 • kommunikoit kokeen aikana jonkun muun kuin koevalvojan kanssa
 • jatkat kirjoittamista sen jälkeen, kun valvoja on ilmoittanut vastausajan päättyneen
 • syyllistyt vilppiin tai vilpin yritykseen tai jätät noudattamatta vilpin ehkäisemistä koskevia määräyksiä
 • avustat vilpissä tai vilpin yrityksessä.

Kun olet palauttanut koevastauksesi, ota mukaan tavarasi ja siirry pois yliopiston tiloista heti, kun olet valmis. Älä jää odottamaan muita kokeeseen osallistuvia sisätiloihin.

Kaikkien hakijoiden on poistuttava yliopiston tiloista heti kokeen päätyttyä.

Kokeesta saa poistua aikaisintaan 12:30.

Kokeen jälkeen (valinnan tulokset)

Jos tarvitset todistuksen kokeeseen osallistumisestasi esim. armeijaa varten, muista pyytää todistus samalla, kun palautat koevastauksesi.

Kevään toisen yhteishaun tulokset julkaistaan Opintopolussa viimeistään 15.7.2020.

Lisätietoja valintojen tuloksien julkaistusta ja oikaisuvaatimuksen tekemisestä löydät osoitteesta: www.oikeustieteet.fi/

Tästä löydät listan valintakoepaikoista, sekä salijaon sukunimen alun mukaisesti.  
Niillä valintakokeisiin osallistujilla, joiden sukunimessä on jokin liite (esim. de tai von): sukunimesi listautuu aakkosissa liitteen mukaan.

HUOM!  Jos sinulle on myönnetty erityisjärjestelyjä, valintakoepaikkasi ilmoitetaan sinulle sähköpostitse viimeistään 3.6.2020.

Kun saavut koepaikkasi sisäänkäynnille, odota että valvoja pyytää sinut sisään, ja henkilöllisyyden tarkastamisen jälkeen ohjaa sinut oikean koesalin suuntaan.

Helsinki

Meilahti

Biomedicum
Sisäänkäynti: Haartmaninkatu 8 (pääovet)

 • Biomedicum, sali 1: A-Ek
 • Biomedicum, sali 2: El-Har
 • Biomedicum, sali 3: Hau-Hir
 • Biomedicum, sh. 1-2: Hul-Ja
 • Biomedicum, sh. 3: Jo-Kam

Haartman-instituutti
Sisäänkäynti: Haartmaninkatu 3 (pääovet)

 • Haartman-instituutti, sali 1: Kan-Kin
 • Haartman-instituutti, sali 2: Kiv-Kuj

Kumpula

Exactum
Sisäänkäynti: Gustaf Hällströmin katu 2 (huom. Physicumin pääovet, koska kulku Exactumiin tapahtuu Physicumin kautta)

 • Exactum, A111: Kuk-Lah
 • Exactum, B123: Lai-Lå
 • Exactum, D122: Lä-Mar
 • Exactum, D123: Mas-Men

Physicum
Sisäänkäynti: Gustaf Hällströmin katu 2 (pääovet)

 • Physicum, D101: Met-Nis

Chemicum
Sisäänkäynti: A.I. Virtasen aukio 1 (pääovet)

 • Chemicum, A110: Niv-Palo
 • Chemicum,  A129: Palv-Por

Keskusta

Porthania
Sisäänkäynti: Yliopistonkatu 3 (pääovet)

 • Porthania PI: Pou-Ri

Kielikeskus
Sisäänkäynti: Fabianinkatu 26

 • Kielikeskus, juhlasali: Ro-Sig
 • Kielikeskus, 115: Sii-Ti

Siltavuorenpenger

Minerva
Sisäänkäynti: Siltavuorenpenger 5 A (pääovet)

 • Minervatori: To-Vi
 • Minerva, K232: Vo-We
 • Minerva, K222B: Wu-Ö

 

Vaasa

Fabriikki, Vaasan yliopisto
Sisäänkäynti: Yliopistonranta 10, ulko-ovi F1B

 • Fabriikki, F118: A-K
 • Fabriikki, F119: L-Y

 

Huom!  Yllä oleva salijako koskee vain oikeustieteellisen yhteisvalinnan valintakoetta.  Oikeusnotaarin koulutusohjelman ruotsinkielisten hakukohteiden salijaon näet tämän sivun ruotsinkielisellä puolella viimeistään 3.5.2020.