IB-arvosanojen tarkistukset kesällä 2020

IB-organisaatio on tarkistanut kesällä 2020 IB Diploma Programmesta valmistuneiden lopullisia arvosanoja elokuussa 2020 (uutinen aiheesta IB-organisaation sivuilla). Helsingin yliopisto ottaa tarkistetut arvosanat huomioon opiskelijavalinnoissaan, jos hakija on toimittanut arvosanat yliopiston saataville IBO:n sähköisen palvelun (IBIS) kautta tai virallisesti oikeaksi todistettuna jäljennöksenä.

Helsingin yliopisto laskee kesällä 2020 International Baccalaureate -tutkinnon suorittaneiden hakijoidensa todistuspisteet uudelleen tarkistettujen IB-arvosanojen perusteella. Jos olet jo saanut opiskelupaikan korkeakoulujen toisessa yhteishaussa, laskemme pisteet prioriteettijärjestyksessäsi tätä ylemmistä Helsingin yliopiston hakukohteista. Jos olet hakenut englanninkieliseen kandiohjelmaamme Bachelor’s Programme in Science, laskemme todistuspisteesi myös siihen.

Uudelleen lasketut pisteet korjataan Opintopolkuun ja sinulle tarjotaan kaikkia niitä opiskelupaikkoja, joihin todistuspisteesi riittävät. Voit valita minkä tahansa tarjotuista opiskelupaikoista. Sinulle ei tarjota prioriteettijärjestyksessäsi alempia paikkoja kuin minkä olet jo ottanut vastaan.

Huomioithan kuitenkin, että paikan vastaanotossa on edelleen voimassa yhden paikan säännös. Jos sinulle on jo myönnetty opiskelupaikka mistä tahansa korkeakoulusta tänä keväänä/kesänä, voit valita pidätkö sen vai valitsetko jonkun muun mahdollisesti tarjottavista opiskelupaikoista. IB-organisaatio on ilmoittanut, että korjauksien seurauksena hakijoiden arvosanat eivät voi laskea verrattuna aikaisemmin kesällä julkaistuihin lopullisiin arvosanoihin. Kenenkään hakijan opiskelupaikkaa ei siis peruta muuttuneiden arvosanojen vuoksi.

Kuinka sinun tulee toimia

Varmista, että olet toimittanut lopulliset arvosanasi hakemiisi korkeakouluihin IB-organisaation sähköisen IBIS-palvelun kautta, tai toimita ne virallisesti oikeaksi todistettuna jäljennöksenä (paperisena) 7.9. klo 15.00 mennessä. Katso ohjeet paperisen jäljennöksen toimittamiseen sivulta Asiakirjojen toimittaminen Hakijapalveluihin. Jäljennöksissä lopullisista arvosanoista tulee olla koulun virallinen leima ja IB-koordinaattorin allekirjoitus.

Opiskelupaikan tarjoaminen

Jos sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa korjauksen seurauksena, Helsingin yliopisto ottaa sinuun yhteyttä hakulomakkeellasi ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Tarjottu opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 7 päivän kuluessa. Pyrimme tarjoamaan opiskelupaikkoja mahdollisimman pian.

Jos sinulle ei tarjota uudelleen laskettujen pisteiden seurauksena uutta opiskelupaikkaa, sinuun ei olla erikseen yhteydessä.

Lisätietoja: UNIFI:n tiedote